„Teleşcoala” va debuta la TVR 2 pe 16 martie. În ce zile vor putea urmări elevii lecțiile video și la ce discipline. Emisiunea, disponibilă și în online

0
Foto: pixabay.com

Emisiunea „Teleşcoala”, anunțată de Ministerul Educației zilele trecute, va debuta pe 16 martie la TVR 2. Cursurile se vor adresa elevilor de clasa a VIII-a și absolvenților de liceu care vor susține în vară examenele naționale. Lecțiile video vor putea fi urmărite de luni până vineri la TVR 2, dar şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro, acestea urmând să fie realizate până în luna iunie.

Televiziunea Română anunță într-un comunicat de presă că, în contextul închiderii școlilor, va oferi elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat ”posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecţii, de luni până vineri, la TVR 2”.

Emisiunea va debuta pe 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare.

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

  • 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.
  • Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către ”profesori experimentaţi în predarea cursurilor online”: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

La TVR 2, elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe sau să le aprofundeze pe cele existente vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă. „Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro”, se arată în comunicat.

Emisiunea ”Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi, precizează Televiziunea Română. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen „Curs de limba…”, care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector. Emisiunea „Teleşcoala” a fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.