Apel către profesori pentru a contribui cu resurse educaționale deschise. MEC: Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video

0
Foto: facebook.com/ Anda Laura Silea

Ministerul Educației și Cercetării face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise. Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a ministrului Monica Anisie, se arată că ”Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România”. De asemenea, MEC îndeamnă profesorii să se implice în realizarea de lecții video.

Comunicatul postat pe Facebook de Monica Anisie:

”Apel către profesori!

Ministerul Educației și Cercetării face apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaționale deschise, potrivite acestei perioade din anul școlar.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România.

În vedere continuării procesului didactic, facem un apel la cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire națională și este publicată pe site-ul ministerului – http://s9.ro/14lt

Având în vedere faptul că proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, Ministerul Educației și Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învățământului secundar și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor.

Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română.

Exprimarea interesului pentru realizarea de conținut video se face prin completarea formularului accesând următorul link: (http://s9.ro/14lu)

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi și de încurajarea elevilor să fie în contact cu învățarea de zi cu zi!”

Adresa transmisă marți inspectoratelor școlare

Profesorii pot folosi aplicațiile educaționale oferite gratuit de Google și Microsoft: G Suite Education și Office 365 A1, arată Ministerul Educației, într-o adresă trimisă, marți, către inspectoratele școlare, în care încurajează realizarea de cursuri suport pentru elevi, asistate de tehnologie. În document se precizează că, în acest demers, profesorii vor fi susținuți de Casa Corpului Didactic și de experții e-learning din cadrul proiectului CRED, prin care sunt pregătiți 55.000 de profesori.

În același document, Ministerul Educației mai arată că, în parteneriat cu Televiziunea Română, va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ, cu prioritate pentru clasele a VIII-a și a XII-a, pentru a asigura continuitatea în pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale.

”Detaliile privind grila de programe pentru Teleșcoală vor fi comunicate în cel mai scurt timp. (…) Profesorii pot menține în această perioadă legătura cu elevii lor prin orice mijloace tehnice de comunicare”, mai precizează MEC.

Începând de miercuri, 11 martie, toate unitățile de învățământ preuniversitar sunt închise până pe data de 22 martie. Potrivit MEC, numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Măsura luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind suspendarea cursurilor ar putea fi prelungită în funcţie de situaţie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.