Monica Anisie, aviz negativ în comisii. Anunțul ministrului privind programul ”Teleșcoala” și extinderea acestuia VIDEO

0
Foto: captură video facebook.com

Monica Anisie, propusă pentru funcția de ministru al Educației în cabinetul Orban 3, a primit, sâmbătă dimineața, aviz negativ în comisiile parlamentare. După audieri, senatorii și deputații au votat învestirea Guvernului Orban, toată procedura desfășurându-se în condiții excepționale după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

UPDATE Guvernul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, a trecut de Parlament. Au votat „pentru” învestirea Guvernului 286 de deputaţi şi senatori, iar 23 au fost „împotrivă”. Au fost prezenţi 310 parlamentari, iar 309 şi-au exprimat votul.

Ulterior, miniștrii au depus jurământul de învestitură în funcţii, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni în condiţii speciale impuse de actuala situaţie epidemiologică. Decretul privind numirea Guvernului Orban 3 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Monica Anisie a fost prezentă la audieri, purtând mănuși și mască de protecție. Avizul comisiilor este consultativ.

În timpul audierii, Monica Anisie a anunțat că, luni, va debuta de la ora 9.00, la TVR 2, emisiunea ”Teleșcoala”, dedicată elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a. De asemenea, ministrul propus a precizat că ”încă două televiziuni au pus la dispoziție tot în mod gratuit  studiourile pentru a realiza filmări pentru desfășurarea cursurilor”.

Declarațiile Monicăi Anisie, în timpul audierii:

  • Pentru perioada suspendării cursurilor, am identificat soluții pentru a continua procesul de învățare și îmi doresc ca această situație să nu afecteze foarte mult modul în care învățarea se desfășoară.
  • Ca soluții de învățare – prin utilizarea platformelor online, astfel Google și Microsoft au pus la dispoziție în mod gratuit cele mai utilizate platforme și am deschis, în felul acesta, porțile către toți actorii care doresc să se implice în punerea la dispoziție de resurse educaționale în mod gratuit. Procesul acesta continuă.
  • Suplimentar, pentru că suntem conștienți de faptul că nu în toate casele pot ajunge lecțiile desfășurate online, am găsit soluția ca, în parteneriat cu Televiziunea Română, să realizăm programul ”Teleșcoala” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a. 
  • Este important să păstrăm legătura cu elevii de la clasele terminale. Deja au început filmările, iar luni dimineață, la ora 9.00, avem prima difuzare, pentru clasa a VIII-a și pentru clasa a XII-a.
  • De asemenea, încă două televiziuni au pus la dispoziție tot în mod gratuit  studiourile pentru a realiza filmări pentru desfășurarea cursurilor. (…) La nivelul Ministerului Educației, directorii de la Departamentul pentru învățământ preuniversitar monitorizează această activitate, inclusiv validează conținuturile care se realizează la filmări.

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru a avut loc în sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, majoritatea miniștrilor fiind audiați prin telefon. În sală au fost prezenți patru miniştri – ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ministrul Sănătăţii, Bogdan Costache, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. 9 dintre miniștri propuși au primit aviz favorabil, iar 7 – nefavorabil.

Parlamentarii au votat, sâmbătă, învestirea Guvernului Orban, procedura fiind una specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Senatorii şi deputaţii și-au exercitat votul în altă sală decât cea de plen.

Parlamentarii au fost testaţi pentru noul coronavirus, începând cu ora 8,00, în una dintre sălile Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.