Cursurile UMF ”Carol Davila” vor fi suspendate până pe 31 martie, a anunțat Alexandru Rafila UPDATE

0
Foto: umfcd.ro

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat pentru AGERPRES că începând de luni până pe 31 martie vor fi suspendate cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Întrebat dacă se suspendă cursurile la UMF, Rafila a răspuns : „Da, tot (cursurile, dar şi practica – n.r.). Nu se pot separa, nu ai cum să separi. Cursurile se fac în aceleaşi spaţii în care se face şi activitatea practică„, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, sunt suspendate cursurile până pe 31 martie. „De mâine până pe 31 martie”, a afirmat profesorul.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că vor fi sistate stagiile de practică ale studenţilor în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale.

„Sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenţii universităţilor de medicină şi farmacie, precum şi vizitele aparţinătorilor persoanelor internate. Se exceptează la această măsură studenţii care participă în calitate de voluntar în unităţile sanitare respective„, a afirmat secretarul de stat.

UMF Iaşi: Pe 9 şi 10 martie se suspendă activitatea didactică cu studenţii; între 11 şi 31 martie cursurile se vor desfăşura online

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” din Iaşi a decis duminică, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning.

Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF Iaşi transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, sesiunea pentru examenele credit se va desfăşura conform programării stabilite.

Serviciile administrative vor lua măsurile ce se impun pentru funcţionalizarea tuturor spaţiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice şi pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice, iar deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip „outcoming” şi „incoming” se suspendă.

„Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universităţii (…), pe newsletter (…) şi pe pagina oficială de Facebook a Universităţii (…), pe care vă rugăm să le consultaţi frecvent. Conducerea UMF Iaşi invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus”, se mai menţionează în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.