Ministrul Sănătății: Masca de protecție va fi recomandată în mod evident și în şcoli/ Cred că lucrurile pot fi ţinute sub control

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că folosirea măştii de protecţie va fi recomandată în şcoli odată cu începerea cursurilor în data de 5 septembrie, dar nu și la orele de sport care, cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, se pot desfășura în aer liber. 

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce estimări are pentru luna septembrie când încep școlile. „Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi o să putem peste două săptămâni să avem o apreciere legată de evoluţia din septembrie.

Sigur că orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă – pentru că începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate – sigur că va exista o anumită creştere, dar depinde să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei”, a spus ministrul Sănătății.

Acesta a arătat că acum şcolile ”sunt mult mai bine pregătite” și ”ştiu ce au de făcut”. ”Masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că, cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, o să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber.

Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a precizat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.