Un exemplu de repartizare a elevilor la clase într-o școală din București. Învățătorii vor fi trași la sorți – Clasa pregătitoare 2020

0
Foto: scoala17pb.ro

La Școala Gimnazială ”Pia Brătianu” din Capitală, elevii înscriși în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021 vor fi repartizați la clase în ordine alfabetică, ținându-se cont de două criterii: limba străină pentru care optează să studieze copiii și distribuirea echilibrată a elevilor, fete și băieți. Mai mult, repartizarea învățătorilor la clase se va face prin tragere la sorți.

În procedura publicată pe site-ul școlii este prevăzut un algoritm de repartizare a elevilor, băieți și fete, în funcție de opțiunea pentru limba modernă, în ordine alfabetică.

Cum se va aplica algoritmul de repartizare a copiilor în clase:

1. Elevii vor fi împărțiți în 2 liste, în funcție de opțiunea părinților pentru limba modernă: Lista elevilor care vor studia limba engleză și Lista elevilor care vor studia limba germană.

2. Elevii cu opțiunea limba engleză, vor fi împărțiți la rândul lor în 2 liste, Lista de băieți care vor studia limba engleză și Lista de fete care vor studia limba engleză.

3. Copiii din fiecare listă vor fi ordonați în ordinea alfabetică, conform ordinii din SIIIR.

A. Pentru Lista de băieți, cu opțiunea limba engleză: Elevul cu nr. 1 va fi repartizat la clasa E1, cel cu nr. 2, la clasa E2 și așa mai departe până când este epuizată lista.

B. Pentru Lista de fete care vor studia limba engleză: Eleva cu nr. 1 va fi repartizată la clasa E1, cea cu nr. 2, la E2 și așa mai departe până când este epuizată lista.

4. Elevii cu opțiunea limba germană, vor fi împărțiți la rândul lor în 2 liste, Lista de băieți care vor studia limba germană și Lista de fete care vor studia limba germană.

5. Copiii din fiecare listă vor fi ordonați în ordinea alfabetică, conform ordinii din SIIIR.

C. Pentru Lista de băieți, cu opțiunea limba germană: Elevul cu nr. 1 va fi repartizat la clasa G1, cel cu nr. 2, la clasa G2 și așa mai departe, până când este epuizată lista.

D. Pentru Lista de fete care vor studia limba germană: Eleva cu nr. 1 va fi repartizată la clasa G1, cea cu nr. 2, la G2 și așa mai departe până când este
epuizată lista.

6. Copiii ai căror părinți nu depun cererile de alegere a limbii moderne până la pe data de 15 mai 2020 vor fi repartizați aleator, fie la clasa de limba engleză, fie la clasa de limba germană, în funcție de necesitatea de a avea număr egal de copii la clasă.

Aceștia vor fi pe o listă separată și vor fi repartizați tot în ordine alfabetică, conform ordinii
din SIIIR. Astfel, pentru a avea număr egal de elevi la toate clasele, elevii fără opțiune de limbă vor fi ordonați alfabetic, conform SIIIR și vor fi repartizați pe rând, în ordinea claselor E1,E2,..G1, G2,.. , în funcție de numărul de elevi din fiecare clasă, până la epuizarea listei.

Procedura prevede totodată că ”repartizarea învățătorilor la clasă se va face prin tragere la sorți, în cadrul ședinței Consiliului de administrație.”

La Școala Gimnazială ”Pia Brătianu” vor fi înființate 6 clase pregătitoare în anul școlar 2020-2021.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.