Ludovic Orban, despre numirea membrilor PNL la șefia inspectoratelor școlare: „Dacă avem oameni care sunt buni…”

0
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, despre numirea membrilor PNL în funcțiile de inspectori școlari generali, răspunsul acestuia fiind: ”Acum dacă e membru PNL, să nu-l pun în funcție? Ar fi chiar culmea.”

„Dacă avem oameni care sunt buni…”, a mai comentat premierul, adăugând că numirile în funcțiile de inspectori școlari generali se fac acum cu delegație.

Ludovic Orban a precizat că important este să se realizeze ”un sistem de concurs transparent, obiectiv care să permită, atunci când se organizează concursurile pe inspectori școlari generali sau adjuncți sau directori CCD, să câștige cel mai bun”.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunța recent că urmează să pună în dezbatere publică metodologiile pentru organizarea concursurilor de inspectori generali şi directori de şcoală.

După foarte mulţi ani, în 2016, am fost prima persoană care a organizat concursuri pentru inspectori şcolari şi directori de şcoli. Această situaţie de provizorat în care îi ţinem pe colegii directori, inspectori sau inspectori generali nu este o situaţie foarte bună pentru că lăsăm loc politicului să se implice în educaţie. De aceea, în 2016, am organizat acele concursuri şi voi continua anul acesta să organizez concursuri. Şi anunţ că săptămâna viitoare voi supune dezbaterii publice metodologiile de concurs, pentru că au trecut 4 ani de când am ţinut acele concursuri. Au expirat mandatele unora dintre ei. (…) Am luat decizia să reluăm concursurile”, declara Monica Anisie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.