Protest al elevilor din Constanța și din București, la sediul Ministerului Educației: #VremTransport VIDEO UPDATE

0
Foto: facebook.com

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a organizat, luni, un protest la sediul Ministerului Educației, elevii fiind nemulțumiți de faptul că guvernanții nu au rezolvat problema transportului școlar. La protest au participat și reprezentanți ai Asociației Elevilor din București și Ilfov. În paralel, în minister a avut loc o ședință, la finalul căreia preşedintele AEC, Andrei Mihai Tănase, a anunțat că elevii au primit asigurări de la ministrul Educației că, ”începând de la 1 septembrie, elevii vor circula gratuit, doar cu carnetul de elev”. În cursul dimineții, reprezentanții asociației au depus o sesizare penală pentru abuz în serviciu împotriva miniștrilor Educației și Dezvoltării.

UPDATE 16.20 Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Andrei Mihai Tănase, a afirmat luni, la finalul discuțiilor desfășurate la Ministerul Educației, că s-a decis abrogarea HG 863/2016, respectiv eliminarea tarifelor maximale vechi pentru transportul elevilor, cele care nu erau respectate de operatorii de transport, şi stabilirea unor tarife maximale noi, relatează Agerpres. ”Va fi emisă o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei, iar începând de la 1 septembrie am primit asigurări de la ministrul Educaţiei că elevii vor circula gratuit, doar cu carnetul de elev”, a mai spus liderul AEC. Detalii AICI.

UPDATE 15.50 Asociația Elevilor din Constanța anunță că rezultatul discuțiilor de la Ministerul Educației pe tema transportului școlar este unul ”favorabil”. ”Membrii #AEC au protestat astăzi în fața Ministerului Educației, în timpul ședinței de lucru pe tema transportului elevilor. Rezultatul discuțiilor este unul favorabil pentru elevi. HG nr. 863/2016 va fi abrogat, iar marțea viitoare va avea loc o ședință de lucru pe tema modalității de decontare a navetei elevilor, plecând de la asigurarea din partea ministrului educației că ea va fi decontată integral”, este mesajul AEC de pe pagina de Facebook.

UPDATE 13.00 Reprezentanții AEC și ai Asociației Elevilor din București și Ilfov protestează, la această oră, la sediul Ministerului Educației și Cercetării. Ei au pancarte pe care scrie „Fără transport = Fără educaţie”, „Transport gratuit = viitor împlinit” şi strigă lozinci precum „Ministrul să ne vadă/ Facem orele în stradă”, „Fără transport, avem viitorul mort”, „Minciunile se plătesc şi elevii ies la protest”. 

UPDATE Elevii din Constanța au depus sesizarea la PICCJ, anunță președintele AEC, Mihai Tănase.

Delegația AEC depune, la ora 10.00, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizarea penală pentru abuz în serviciu împotriva miniștrilor Educației și Dezvoltării, iar la ora 11.00, la Administrația Prezidențială, a scris pe Facebook președintele Asociației, Mihai Tănase.

Citește și: Elevii din Constanța depun plângere penală împotriva membrilor Guvernului și amenință cu proteste: ”Termenul a expirat!”

La ora 11:45, elevii vor organiza un protest în fața Ministerului Educației, pe durata ședinței de lucru privind transportul elevilor, urmând ca, la ora 15:00, să înceapă un protest la Palatul Victoria pentru a cere guvernanților să rezolve problema transportului elevilor.

Potrivit MEC, la sediul ministerului are loc, luni, începând cu ora 12.00, o întâlnire de lucru pentru identificarea modalităților de asigurare a transportului gratuit pentru elevi, la care participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Finanţelor Publice și ai Ministerului Dezvoltării, precum și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța.

Foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.