Asociațiile de elevi, incluse în noua lege a educației: ”Solicităm parlamentarilor să depună și să voteze un amendament în acest sens”

0

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, la dezbaterea legilor educației din Camera Deputaților, că va fi reintrodusă în legea învățământului preuniversitar și consultarea asociațiilor de elevi, transmit, într-un comunicat de presă, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm).

Cele șase asociații ale elevilor cereau la începutul lunii martie, într-o scrisoare deschisă, semnată alături de două ONG-uri, recunoașterea acestora prin includerea în proiectul legii învățământului preuniversitar, la capitolul ”Reprezentarea elevilor”, unde este menționat doar Consiliul Național al Elevilor.

”Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) salută declarația ministrului educației Ligia Deca cu privire la reintroducerea asociațiilor independente ale elevilor în noua lege a învățământului preuniversitar”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, marți, la dezbaterea proiectelor legilor educației din Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților, președintele AEC, Ariana Dudună, ”a punctat ferm multiplele probleme existente la nivelul proiectelor, punând accentul pe faptul că asociațiile de elevi dispar și nu mai sunt reglementate”.

”Amintim faptul că asociațiile de elevi sunt la momentul actual reglementate la nivelul Legii nr. 1/2011 precum și în Statutul Elevului, existând o anumită obligativitate a consultării acestora. În cadrul proiectului legii învățământului preuniversitar, acestea au dispărut inițial, nefiind reglementate deloc.

În urma intervenției reprezentantei AEC, ministrul educației, Ligia Deca, a răspuns în cadrul dezbaterii, declarând că va fi reintrodusă în noile legi și consultarea asociațiilor de elevi. Salutăm poziția Ministerului Educației și solicităm parlamentarilor membrii în comisii să depună și să voteze un amendament în acest sens”, se precizează în comunicat.

“Considerăm că cel mai bun mod pentru a îmbunătăți aceste legi este prin a purta dezbateri în care părțile nu sunt de acord, într-un mod constructiv. Ne bucurăm de deschiderea pe care Ministerul Educației a avut-o astăzi în cadrul dezbaterii. Vom monitoriza în mod vigilent comisiile de aviz și comisia raportoare, pentru a ne asigura că promisiunile doamnei ministru se vor și întâmpla, fiind depuse și votate amendamente în sensul includerii noastre”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Citește și: Șase asociații ale elevilor acuză, într-o scrisoare deschisă, „cenzura” Ministerului Educației și cer să fie recunoscute prin noua lege

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.