Premierul Orban, întrebat dacă alocaţiile copiilor vor fi dublate la jumătatea acestui an: ”Dacă există resurse financiare”

0
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat la HotNews.ro LIVE că alocaţiile pentru copii vor fi dublate „dacă există resurse financiare”. ”E o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea în funcție de cum evoluează veniturile, cheltuielile”, a spus premierul.

Întrebat astfel dacă alocaţiile pentru copii vor fi dublate la jumătatea acestui an, premierul a răspuns: „Dacă există resurse financiare, (…) nu-mi place să mint. Şi dacă am fi vrut să mărim alocaţiile nu am fi putut pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare la momentul la care a fost promulgată Legea de creştere a alocaţiilor”, scrie Agerpres.

Ludovic Orban a reamintit că alocaţiile pentru copii au crescut, de-a lungul timpului, la iniţiativa PNL, în 2015 şi 2019, iar liberalii au promovat şi mecanismul de indexare anuală a acestora pentru a compensa pierderile de putere de cumpărare determinate de inflaţie.

„Această majorare a alocaţiilor generează o cheltuială suplimentară la bugetul de stat de 6,3 miliarde de lei, pe estimările pe care ni le-a dat Ministerul Finanţelor. Puneţi la asta încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creşterea pensiilor, conform Legii pensiilor, mai puneţi şi pe Legea salarizării, creşterea cu o pătrime de anul acesta, ca să vă daţi seama cam care este impactul bugetar. Guvernul (…) nu are de unde să adune banii din eter ca să poată să asigure banii necesari unor cheltuieli bugetare. Cheltuielile trebuie dimensionate în funcţie de venituri. (…) Nu există nicăieri în lumea asta să se dubleze de două ori într-un an alocaţiile pentru copii. De altfel, dacă vă uitaţi la declaraţiile pesediştilor, au vrut să se răzbune pe noi, efectiv, să-i arătăm noi PNL-ului ce înseamnă dublarea alocaţiilor pentru copii. A fost, aşa, ca un război politic”, a susţinut premierul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here