Orban, întrebat dacă școlile se vor deschide în februarie 2021: Orice decizie trebuie fundamentată pe argumente de natură epidemiologică

0

Guvernul îşi doreşte redeschiderea şcolilor, dar reluarea cursurilor în clase trebuie ”fundamentată pe argumente, în primul rând, de natură epidemiologică”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.

„Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase trebuie fundamentată pe argumente, în primul rând, de natură epidemiologică, adică apărarea sănătăţii copiilor, a părinţilor lor, a bunicilor lor, pentru că realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu îşi dau seama că sunt bolnavi şi transmit bolile către părinţi, către bunici, familie sau către persoane care pot fi mult mai vulnerabile.

Noi am organizat şcoala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creştere a numărului de infectări (cu SARS-Cov-2)”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă sunt şanse ca elevii să se reîntoarcă la şcoală în februarie 2021.

Noul secretar de stat în Ministerul Educației, responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, a declarat pentru Edupedu.ro că speră ca ”lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.