Ministerul Educației, precizări privind modul în care vor continua cursurile în învățământul preuniversitar: ”Opinia publică va fi informată în timp util”

0

Ministerul Educației a venit, luni, cu precizări după apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora cursurile ”faţă în faţă” s-ar putea relua în semestrul II. MEC arată că modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar vor fi analizate și stabilite în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Cursurile ”față în față” au fost suspendate în toate unitățile de învățământ începând cu data de 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile.

În funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, precizează MEC.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni, dacă sunt şanse ca elevii să se reîntoarcă la şcoală în februarie 2021, după ce noul secretar de stat în MEC pentru învățământul preuniversitar și-a exprimat speranța ca ”lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față”.

Comunicatul integral al Ministerului Educației

”Referitor la diversele informații vehiculate recent în spațiul public privind desfășurarea/continuarea activității didactice în anul școlar 2020-2021, Ministerul Educației și Cercetării face o serie de precizări:

Astfel, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal.

Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.

Precizăm, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfășura „față în față”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.

În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.”

Citește și: Orban, întrebat dacă școlile se vor deschide în februarie 2021: Orice decizie trebuie fundamentată pe argumente de natură epidemiologică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here