MEC va pune în dezbatere publică metodologiile pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari generali și directori de școli

1
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației și Cercetării

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, vineri, că, în foarte scurt timp, Ministerul Educației va pune în dezbatere publică metodologiile de concurs pentru ocuparea posturilor de conducere de la nivelul Inspectoratelor Școlare Județene, dar și a celor de directori din unitățile de învățământ preuniversitar.

Monica Anisie a fost întrebată, într-o emisiune la Radio România Actualități, despre scrisoarea trimisă de sindicaliștii de la USLIP Iași președintelui Klaus Iohannis, în legătură cu numirea unor membri PNL la conducerea Inspectoratelor Școlare Județene.

”La momentul acesta, au încetat mai multe detașări, s-a încheiat perioada de concurs pe care au avut-o unii inspectori școlari generali sau generali adjuncți sau directori de CCD din județe… Ceea ce vreau să vă precizez este că, în foarte scurt timp, probabil săptămâna viitoare, vom pune în dezbatere publică metodologiile de concurs pentru că eu sunt adepta organizării concursului și profesionalizării acestor funcții.

Încă din 2016, am organizat, după mulți ani, concursuri pentru directorii de școli. În curând, vor expira mandatele acestora. Trebuie să pregătim ca anul viitor să poate să susțină aceste concursuri directorii de școli. La fel se întâmplă și cu inspectorii școlari. Prin urmare, vom pune în dezbatere publică aceste metodologii de concurs, le vom aproba după consultarea cu partenerii noștri de dialog social, urmând să realizăm și calendarul după care se vor organiza aceste concursuri”, a precizat Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că va cere informații cu privire la numirile făcute la nivelul conducerii Inspectoratelor Școlare Județene, după ce sindicaliștii de la USLIP Iași i-au adresat o scrisoare în care au reclamat faptul că Guvernul numește inspectori școlari generali care provin din PNL. ”Am fost martorii unor destituiri de inspectori generali și numirea evidentă a altora pe criterii politice. Ceea ce se întȃmplă în ultimele trei luni încalcă spiritul proiectului Romȃnia educată”, i-au scris sindicaliștii președintelui.

Citește și: Klaus Iohannis, după acuzațiile sindicaliștilor din Iași privind numirile politice de la vârful ISJ-urilor: ”Voi verifica situația”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.