Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul de lege care vizează transportul elevilor

0
Foto: gov.ro

Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea, joi, în plenul reunit al Parlamentului, asupra proiectului de lege privind reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane, relatează Agerpres. ”La ora actuală, să ştiţi că există copii care nu se duc la şcoală din cauza faptului că nu li se mai decontează naveta şcolară”, a spus premierul Ludovic Orban, în plenul Parlamentului.

„Motivul pentru care am decis să ne angajăm răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanţa Guvernului numărul 51, care teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt, a creat situaţii negative în domeniul transportului intrajudeţean, transformând din serviciu public de transport în serviciu comercial şi prelungind valabilitatea licenţelor şi implicit obligaţia de organizare a procedurilor competitive pentru acordarea licenţelor pe traseele din cadrul transportului intrajudeţean până în 2023. (…) La ora actuală, să ştiţi că există copii care nu se duc la şcoală din cauza faptului că nu li se mai decontează naveta şcolară. De asemenea, sunt afectate şi alte categorii vulnerabile de populaţie datorită aplicării Ordonanţei de Urgenţă 51″, a explicat premierul Ludovic Orban, în plenul Parlamentului.

El a menţionat că din opt amendamente depuse la acest proiect de lege au fost acceptate două, care au fost formulate de deputatul liberal Marius Bodea.

Premierul a afirmat că unul dintre acestea prevede că „valabilitatea actualelor programe de transport judeţean şi după caz a licenţelor de traseu pentru transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean se prelungeşte până la data de 30 iunie 2021”. Potrivit lui Orban, al doilea amendament acceptat stipulează următoarele: „consiliile judeţene au obligaţia de a derula până la data de 1 iulie 2021 procedurile pentru încheierea contractelor de servicii publice”.

Constituţia prevede la articolul 114 că Executivul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis sau nu se depune o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Citește și: Elevii din Constanța: Proiectul de lege pe care Guvernul își angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului elevilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.