Guvernul a adoptat proiectele pentru care urmează să-şi asume răspunderea. Printre ele, cel care vizează transportul școlar

0
Foto: gov.ro

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de marți cele trei proiecte pentru care urmează să-și asume răspunderea în Parlament, respectiv pentru modificarea legilor justiției și a OUG 51 și pentru adoptarea Legii plafoanelor, relatează Mediafax.

”În ședința de Guvern au fost propuse spre dezbatere și adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament. Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiției, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraților, despre creșterea vechimii pentru accederea la INM a magistraților și despre situațiile legate de completele de judecată din trei. Având în vedere disfucționalitățile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiție Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament”, a declarat Ionel Dancă.

El a precizat că al doilea proiect de lege este cel care vizează transportul rutier intrajudețean pentru a rezolva problema transportului școlar.

”Soluția adoptată este aceea de a permite actualilor operatori care dețin licențe de transport să preia copii școlari și persoanele vârstnice și cu dizabilități”, a adăugat Dancă.

El a mai spus că cea de-a treia lege pentru care Executivul își va asuma răspunderea este cel al plafoanelor bugetare pentru 2020, proiect care va fi trimis miercuri în Legislativ.

”Este o necesitate absolută adoptarea acestui proiect pentru că este absolut vital ca până la finalul anului să avem proiectul de buget pentru 2020. Este un proiect de act normativ în baza căruia urmează ca autoritățile locale să-și elaboreze propriile bugete și să dea drumul la proiectele de investiții”, a mai spus Ionel Dancă.

Citește și: Asociațiile de elevi cer Guvernului să nu-și angajeze răspunderea pe OUG 51 și să sprijine respingerea ordonanței în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here