Monica Anisie vrea 1% din PIB pentru Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară

0
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Ministrul Monica Anisie a declarat, într-o emisiune la Realitatea TV, că vrea aproximativ 1% din PIB pentru Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară. ”Suntem pe final de an, finalizăm anumite obiective de investiţii şi trebuie să primim aceşti bani”, a spus ministrul.

Întrebată la Realitatea TV dacă solicită 1% din PIB, adică 10 miliarde de lei, la rectificarea bugetară, Monica Anisie a răspuns: „Am făcut solicitarea pentru această rectificare. (…) E (suma – n.r.) aproximativă, pentru că îmi doresc să mişc lucrurile”, scrie Agerpres.

Ministrul Educației a menţionat că este nevoie de bani şi la cercetare şi la educaţie. „Am mai multe capitole şi pentru salarii şi pentru investiţii. Suntem pe final de an, finalizăm anumite obiective de investiţii şi trebuie să primim aceşti bani”, a spus ministrul.

Monica Anisie a afirmat că s-au pornit nişte investiţii, de tipul toaletelor care ar trebui să nu mai fie în curtea şcolii. „Din 1.080 de unităţi de învăţământ care au în curte toaletele 857 au fost introduse în programul acesta care să fie finanţat de la buget pentru a fi finalizate lucrările, dar în realitate nu au fost realizate decât 154”, a afirmat Monica Anisie.

Întrebată dacă nu mai sunt bani, Monica Anisie a răspuns că a cerut Direcţiei Economice din minister să-i prezinte la zi o situaţie cu toate investiţiile.

„Probabil că mâine, când e termenul limită, o să aducă şi cei de la Economic şi cei de la Infrastructură documentele, să vedem de ce (…) numai 154 sunt în curs de realizare”, a precizat ministrul.

Monica Anisie a menţionat că i s-a spus că aceşti bani au fost alocaţi „mai mult pe hârtie”, adică încă nu au fost transferaţi către obiectivele respective.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here