Europe Code Week 2019. Elevii din satul Vadu-Părului vor crea povești interactive și vor explora lumea Minecraft

0
Foto: pixabay.com

Elevii Școlii Gimnaziale ”Învățător Radu Ion” din satul Vadu-Părului, județul Prahova, participă, în această perioadă, la trei proiecte de programare și tehnologie – My Story in Scratch, Jump and Go și My Hero, organizate de Asociația de părinți, în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019. În cadrul acestor proiecte, elevii vor programa și vor crea povești interactive, vor explora lumea Minecraft și vor transforma un roboțel Lego în ”eroul” lor.

Cele trei proiecte se adresează elevilor din clasele I-VIII și se desfășoară în perioada 7-20 octombrie. Evenimentele sunt finanțate cu ajutorul inițiativei Meet and Code, se arată într-un comunicat de presă al Asociației de Părinți ”Învățător Radu Ion”.

Evenimentele își propun să facă tot mai mulți elevi să treacă de la rolul de consumatori de digital media la creatori. Astfel, elevii din ciclul primar vor învăța să creeze povești interactive utilizând cel mai ușor limbaj de programare vizuală -Scratch, iar cei din gimnaziu vor explora lumea Minecraft și, cu ajutorul unui roboțel LEGO, vor învăța cum să-l programeze pentru a deveni eroul lor”, precizează sursa citată.

”Participând la aceste ateliere, elevii își vor dezvolta competențele digitale, gândirea analitică, creativitatea, dar și munca în echipă. La final, vor crea o simplă poveste folosind și competențele de comunicare în limba engleză”, spun organizatorii.

Comunicatul integral al Asociației de părinți ”Învățător Radu Ion” din Vadu-Părului:

”Asociația de părinți ”Învățător Radu Ion” din Vadu-Părului pune satul pe harta Europe Code Week 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociația de părinți „Învățător Radu Ion” organizează evenimentele My Story in ScratchJump and Go și My Hero, de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acestea se adresează elevilor din clasele I-VIII și se desfășoară în perioada 7-20 octombrie 2019, în Scoala Gimnaziala „Invatator Radu Ion”.

Evenimentele sunt finantate cu ajutorul inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentele isi propun sa faca tot mai multi elevi sa treaca de la rolul de consumatori de digital media la creatori. Astfel, elevii din ciclul primar vor invata sa creeze povesti interactive utilizand cel mai usor limbaj de programare vizuala-Scratch, iar cei din gimnaziu vor explora lumea Minecraft și, cu ajutorul unui roboțel LEGO, vor învăța cum să-l programeze pentru a
deveni eroul lor.

„ Participând la aceste ateliere, elevii își vor dezvolta competențele digitale, gândirea analitică, creativitatea dar si munca in echipa. La final, vor crea o simplă poveste folosind și competențele de comunicare în lb.engleza”-spune unul dintre organizatori.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici.

Asociația de Parinti „Invatator Radu Ion” Vadu-Parului – reprezentata de voluntari :cadrele didactice: Stanciu Carmen, Ungureanu Gabriela, Alexe Emilia si dir.adj.Giurgea Gabriela – a participat și anul trecut la inițiativa Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea de evenimente în cadrul Europe Code Week, organizând 2 evenimente pentru elevii din clasele I-VIII.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al
Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia,
Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”

Citește și: Povești cu… Scratch, scrise de elevii din Radovanu: Un proiect de programare în care scene din cărți sunt transpuse în clipuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.