Cinci profesori de la școala din satul Vadu-Părului au participat, în vacanța de vară, la cursuri de formare în cadrul programului Erasmus+

0

Pentru cinci cadre didactice de la Școala Gimnazială “Învățător Radu Ion“, sat Vadu-Părului, județul Prahova, vacanța de vară a venit cu două cursuri de formare. Prin intermediul programului european Erasmus +, școala a obținut în 2019 un grant pentru modernizarea tehnicilor și metodelor de predare-învățare, se arată într-un comunicat de presă al școlii.

”Astfel, proiectul câștigător ”My Digital Inclusive School” 2019-1-RO01-KA101-062347, cofinanţat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, se va desfășura în școală până la sfârșitul lunii august 2022, având ca obiective :

  • dezvoltarea competențelor digitale pentru a folosi la clasă resursele Web 2.0 și tehnologiile secolului XXI
  • însușirea și dezvoltarea unor metode psiho-pedagogice, precum și a unor resurse utile în lucrul la clasă cu elevii cu nevoi și cerințe educaționale speciale
  • creșterea motivației pentru învățare a elevilor cu CES din unitate, prin utilizarea metodelor de lucru asimilate la activitățile din cadrul mobilităților propuse în cadrul proiectului
  • o mai mare internaționalizare a școlii, prin promovarea valorilor europene și prin armonizarea metodelor și a instrumentelor de lucru cu cele din alte școli europene.

Cu bucurie, emoții și curiozitatea de a învăța lucruri noi, trei cadre didactice au pășit pe meleaguri spaniole, la Valencia, cu scopul de a descoperi noi resurse digitale pe care să le integreze la clasă. Cursul s-a numit “ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity”, organizat în perioada 21-27.06.2021 de către European Academy of Creativity, Spania”, se arată în comunicatul transmis de Emilia Alexe, profesor coordonator al proiectului.

Potrivit sursei citate, cele trei cadre didactice: dir.prof. Giurgea Gabriela, prof. înv. primar Stanciu Carmen și prof. înv. primar Ungureanu Gabriela au învățat cum să creeze o atmosferă plăcută în mediul virtual folosind resurse digitale precum: Trello, Edpuzzle, Plickers, Padlet, etc, ce înseamnă siguranță pe internet, cum să creeze lecții cu ajutorul videoclipurilor, cum să editeze un videoclip, dar au explorat la pas și frumosul oraș Valencia.

”Luna august a adus un alt curs util pentru comunitatea școlii: “Inclusion in Diversity: Special Needs în Education“, desfășurat între 22-28.08.2021 de către Maksima TC Erasmus+ Courses Croația. Două cadre didactice, prof. de lb. engleză Emilia Alexe și prof. de matematică Daniela Vlad, au avut ocazia să învețe cum să identifice elevii cu cerințe educaționale speciale: autism, ADHD, elevi dotați într-un anumit domeniu, dar cu diverse dizabilități si cum să lucreze cu aceștia pentru a-i integra în clasă. Totodată și-au însușit noțiuni despre lucrul cu elevii cu disfuncționalități și dizabilități de învățare, discutând și împărtășind experiența cu specialiști croați”, precizează reprezentanții școlii din Vadu-Părului.

”Urmează că din acest an școlar și elevii Școlii Gimnaziale “Învățător Radu Ion“ să fie motivați și să se bucure împreună cu cadrele didactice de metodele și resursele europene însușite de către participanții la cele două mobilități ale proiectului “My Digital Inclusive School” și să își îmbunătățească rezultatele școlare și competențele digitale pentru a fi pregătiți la noile cerințe pentru piața muncii din sec.XXI”, conchide sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.