Elevii cu performanţe sportive nu mai au voie să se antreneze pe terenul unei școli din Dolj. Profesorul: ”Avem nevoie de ajutor!”

0
Foto: Mediafax

Elevii care au performanţe sportive de la o şcoală din Dolj nu mai au acces pe terenul sintetic al şcolii, unde se antrenau după ore, din ordinul managerului. Interdicţia a fost pusă în aplicare de miercuri. Baza sportivă stă închisă, iar copiii fac antrenamente pe o alee și într-un parc, relatează Mediafax.

Decizia ca elevii să nu se mai antreneze pe terenul sintetic de sport a fost luată de conducerea Şcolii Gimnaziale „Nica Barbu Locusteanu” din comuna Leu, judeţul Dolj. Profesorul antrenor povesteşte că, de câteva zile, polițistul local îi pune în vedere să nu mai intre pe terenul sintetic al şcolii. Prin urmare, elevii fac antrenamente pe aleea de acces în şcoală sau în părculeţul din faţa unităţii şcolare.

„Pentru a face performanţă sportivă, este mereu nevoie de antrenamente. Pe perioada verii, am făcut aceste antrenamente săptămânal în zilele de luni, miercuri şi vineri, conform deciziei Consiliului de Administraţie al şcolii. Am făcut aceste antrenamente şi după începerea anului şcolar, după orele de curs. De miercuri, cum am ajuns să facem sport pe terenul sintetic al şcolii, după orele de curs, a venit poliţistul şi mi-a spus că a fost informat de directorul şcolii că nu mai am voie să intru acolo. Am luat hotărârea de a face câteva exerciții de alergare prin părculeț și pe aleea școlii, dar, culmea, domnul director l-a trimis pe polițistul comunitar să ne spună că noi nu avem voie să ne pregătim nici acolo“, a povestit profesorul Andrei Onea.

Foto: facebook.com/ Andrei Onea

Managerul unităţii şcolare spune că a luat această decizie întrucât profesorul de educaţie fizică şi sport nu are acordul Consiliului de Administraţie pentru a face antrenamente în baza sportivă în timpul orelor suplimentare. De asemenea, managerul şcolii susţine că profesorul face o activitate privată cu elevii.

„Există un program, de la 8.00 la 16.00. Domnul profesor are 18 ore la noi şi pe toată durata acelor ore are acces la terenul sintetic. După program, terenul sintetic se închide. Noi suntem o şcoală gimnazială şi nu o unitate cu filieră sportivă. Prin urmare, bazele sportive se dau cu acordul Consiliului de Administraţie al şcolii. În vară, când a făcut antrenamentul, a avut acest acord. Ceea ce face domnul profesor acum este o chestiune privată, are o asociaţie. Cine vine după program să îi deschidă terenul de sport?“, a spus Eugen Răduţ, managerul unităţii şcolare.

Elevii care nu au acces pe terenul de sport au obţinut mai multe premii la competiţiile naţionale. În plus, profesorul susţine că pregăteşte elevii atât pentru olimpiadele şcolare din calendarul Ministerului Educaţiei, cât şi pentru competiţii sportive naţionale, pentru care a înfiinţat o asociaţie cu nume asemănător cu cel al asociaţiei şcolii.

„Există o asociaţie a Școlii ASS Olimpia Leu cu care participăm la olimpiadele şcolare din calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale. În afară de asta, am făcut clubul CS Olimpia Leu, unde sunt aceiaşi copii, dar îl folosim pentru competiţiile naţionale. Atunci când mergem la competiţii naţionale o facem în numele şcolii şi al comunităţii Leu, nu în numele meu. Copiii sunt ai comunităţii. Tot ceea ce fac cu elevii este benevol şi în timpul meu liber, de dragul lor. Şi au şi rezultate la nivel local, dar şi naţional. Au premii la etapele naţionale minihandbal, oină, handbal, fotbal și atletism. Ei s-au pregătit toată vara pentru a reprezenta școala la olimpiadele naționale școlare şi acum au fost stopaţi de către directorul școlii, care le-a interzis să mai facă antrenament pe terenul și în sala de sport a școlii! În timp ce elevii erau goniţi, tot pe terenul şcolii, alte grupuri de copii și tineri se jucau în părculețul amenajat abuziv pe terenul de baschet care… a fost desființat cu toate că aveam nevoie de el“, a mai spus profesorul Andrei Onea.

Foto: facebook.com/ Andrei Onea

Profesorul cere ajutor de la reprezentanţii instituţiilor statului. „Avem nevoie de ajutor! Sper ca instituţiile competente să se autosesizeze în acest caz ruşinos, dar nociv vieţii copiilor şi profesorului lor“, scrie dascălul şi pe pagina de Facebook. Profesorul susține că, potrivit Legii 69/2000 care reglementează activitatea sportivă, are dreptul să intre gratuit în baza sportivă a şcolii.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.