Slujbele religioase, la început de an școlar. Ministrul interimar al Educației: ”Nu este absolut nimic ilegal”

0
Foto: newsbucovina.ro

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt ilegale, dar nici obligatorii, decizia aparținând conducerii fiecărei școli, informează Mediafax.

”Dacă cei din unitatea respectivă de învăţământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ţine o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea şi aveam alte discuţii, era discutabil. Dar, aici, fiecare şcoală, fiecare director, fiecare consiliu de administraţie al şcolii poate să invite, dacă doreşte, un preot pentru o slujbă”, a precizat ministrul interimar al Educației, care a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

„Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi? Nu am văzut nicio reacţie negativă. Conducerea şcolii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ţine o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezenţa unui preot în şcoli la deschiderea anului şcolar”, a completat Breaz.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.