Principalele provocări în noul an școlar: Curricula și numărul mare de ore pentru elevi, spune Daniel Breaz

0

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, că cele mai provocări pentru Ministerul Educației, în acest nou an școlar, vizează curricula și numărul mare de ore, săptămânal, pentru elevi, scrie Mediafax. 

”Trebuie să gestionăm cât mai bine, foarte bine la curricula elevilor, să vedem, pentru că am primit foarte multe mesaje de la părinți, de la părinți cadre didactice, care cunosc foarte bine sistemul de învățământ, vizavi de încărcarea săptămânală ca și număr de ore a programelor pentru elevi”, a spus Daniel Breaz.

”După ce vom rezolva aceste probleme putem să discutăm și despre alte aspecte, dar trebuie să ne gândim în primul rând la curriculă și la numărul mare de ore existent în momentul de față, săptămânal, pentru elevi”, a completat ministrul.

Daniel Breaz a mai arătat că o altă provocare este cea a manualelor. ”În acest nou an școlar cred că vor fi destul de multe provocări. În primul rând, eu mă gândesc ca anul viitor să nu mai existe nicio clasă care să nu aibă manualul tipărit atunci când va începe școala sau noul an școlar, toată lumea să aibă manualele pe bancă”, a precizat Breaz.

Întrebat dacă elevii claselor terminale, a VIII-a, respectiv a XII-a s-ar putea trezi, pe parcursul noului an școlar, cu modificări, acesta a spus că în mod categoric nu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.