Daniel Breaz, despre cazul învățătoarei din Satu Mare: ”Această profesoară nu are ce să mai caute la catedră”

0

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, joi, la Digi 24, că învățătoarea din Satu Mare care a agresat doi copii, folosind un spray lacrimogen în timpul orei, ”nu are ce să mai caute la catedră”. Ministrul a arătat că, în mod ”surprinzător”, învăţătoarea a trecut testarea psihologică.

Daniel Breaz a relatat că, din informațiile pe care le-a primit, învățătoarea ”ar fi vrut să potolească acei copii cu un spray lacrimogen”, ceea ce i se pare ”incredibil”. ”Adică așa ceva nu se poate admite, oameni de genul acesta nu au ce să caute la catedră, mai mult decât atât, să educe copii”, a spus ministrul interimar al Educației.

Întrebat dacă învățătoarea are antecedente, Daniel Breaz a precizat că aceasta ”și-a mai dat demisia, în mijlocului anului, fără nicio explicație”, a plecat din învățământ, dar în vară a dat din nou concurs și a revenit la catedră într-o altă școală. Mai mult, învățătoarea ”ar mai fi plecat de la ore anii trecuți, lăsând copiii nesupravegheați”.

”Această profesoară nu are ce să mai caute la catedră și cu siguranță aceasta va fi decizia pe care o vom lua: desfacerea contractului de muncă. Astfel de oameni nu au ce să caute în învățământ”, a declarat Daniel Breaz.

Conform ministrului, profesoara din Satu Mare a trecut testarea psihologică. ”Anual se face o testare psihologică, facem testarea, și eu sunt cadru didactic. Surprinzător, certificatul respectiv a fost unul pozitiv”, a conchis Breaz.

O învățătoare din Satu Mare a fost reținută după ce a atacat, miercuri, cu spray lacrimogen, doi elevi, de 6 și 7 ani, pe motiv că îi deranjau ora, relatează Mediafax. Incidentul a avut loc la școala gimnazială din Santău.

Citește și: Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen pe motiv că au deranjat ora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.