FSLI, despre învățătoarea din Satu Mare: ”Acest cadru didactic trebuie eliminat din sistemul de educație”

0

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reacționează în urma incidentului de la Satu Mare, unde o învățătoare a atacat doi elevi, de 6, respectiv 7 ani, cu spray lacrimogen, spunând că nu va tolera niciodată comportamentul neadecvat sau chiar agresiv al cadrelor didactice şi consideră că astfel de persoane nu ar trebui să lucreze în sistemul de învăţământ.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), incidentul petrecut la școala din Santău, județul Satu Mare, arată problemele mari cu care se confruntă sistemul de educație, scrie Mediafax.

”Niciodată nu vom tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al cadrelor didactice. Educația nu înseamnă violență, iar școala nu este un teren de luptă! (…) Cazul de la Satu Mare, în care o învățătoare a fost reţinută pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, după ce a atacat, cu spray paralizant doi elevi care îi deranjau ora, arată, încă o dată, problemele mari cu care se confruntă sistemul de educație. Evaluările psihologice trebuie realizate periodic și într-un mod profesionist. Noi nu putem tolera un astfel de comportament venit mai ales din partea cadrelor didactice, care poate traumatiza copiii”, se arată în comunicatul transmis de FSLI.

Sindicaliștii consideră că astfel de persoane nu ar trebui să lucreze în sistemul de învățământ, iar în cazul în care se întâmplă, să fie luate măsuri imediate, atât din partea conducerilor școlilor, cât și din partea organelor abilitate.

”Nu tolerăm comportamentul agresiv al unei persoane a cărei menire este să îi îndrume pe copii. Ceea ce a făcut învățătoarea din Satu Mare este de condamnat. Nu are nicio justificare în fața unor copii de 6 și de 7 ani; are legătură cu incapacitatea de a-și face meseria, iar pentru acest motiv, acest cadru didactic trebuie sancționat și chiar eliminat din sistemul de educație”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

O învățătoare din Santău, județul Satu Mare, a fost reținută, joi, după ce a atacat doi elevi, de 6 respectiv 7 ani, cu spray lacrimogen, deoarece îi deranjau ora.

Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. În urma incidentului, toată școala a fost evacuată.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.