Profesoara Tatiana Cauni: ”Îmi doresc un an școlar fără multe valuri, cu decizii pertinente, focalizate pe elev”

0
Foto: facebook.com/ Printre Arte

Tatiana Cauni, profesoară de Limba și literatura română la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Baia Mare, va fi, anul acesta, dirigintă la clasa a XII-a. Gândurile sale, la început de an școlar, se îndreaptă către elevii săi care vor termina liceul și vor începe o nouă etapă în viață. ”Unul din proiectele mele din acest an… sunt ei. E și acesta un vis… pe care să-l punem în valiza personală când se încheie o etapă”, mărturisește profesoara.

Tatiana Cauni este unul dintre profesorii pe care SparkNews.ro i-a întrebat ce așteptări au în noul an școlar. Din partea factorilor de decizie, Tatiana Cauni își dorește decizii pertinente, focalizate pe elev, iar pentru elevii săi are un singur gând: ”să se desprindă frumos de noi, adulții, și să pășească cu încredere”.

”Îmi doresc un an școlar liniștit, fără multe valuri din partea factorilor de decizie sau dacă sunt… să fie pertinente, cu focalizare pe elev, să simțim că acestor oameni le pasă și de altceva, nu doar de propriile orgolii și frustrări.

Sunt dirigintă în acest an de clasa a XII-a și aș vrea ca acești adolescenți, pe care-i văd zi de zi cum se transformă, să nu renunțe la visul pentru care au luptat în acești ani, să se desprindă frumos de noi, adulții, și să pășească cu încredere, pentru că se poate.

Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci și eu voi fi mulțumită pentru că unul din proiectele mele din acest an… sunt ei. E și acesta un vis… pe care să-l punem în valiza personală când se încheie o etapă”, ne-a declarat Tatiana Cauni.

Foto: facebook.com/ Printre Arte

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.