Școala colorată de pe strada Eminescu. Cum au pictat elevii și artiștii urbani un liceu din Roman FOTO

0
Foto: facebook.com/ KULT Hub

Colegiul Tehnic ”Miron Costin” din Roman este una dintre școlile care au prins mai multă culoare în acest an. Proiecte derulate de elevi și de artiști din oraș au transformat liceul într-un loc cu spații mai atrăgătoare și viu colorate. Fațada clădirii a devenit o adevărată operă de artă după ce artiștii stradali au realizat o pictură murală, iar interiorul a fost înfrumusețat cu ”sistemul solar”, pictat de elevi. Imaginile cu picturile din școală au fost postate pe pagina de Facebook ”Dă culoare școlii tale”, un demers care încurajează ideea de școli prietenoase și creative.

Din luna mai, holul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din Roman este decorat cu imaginea sistemului solar, o pictură realizată de liceeni în cadrul programului educațional „Să știi mai multe, să fii mai bun!” Directorul liceului, Ana-Maria Zăloagă, spune că proiectul a fost inițiat de colegiu.”Pictura cu sistemul solar a fost realizată de fiica unei profesoare din școală, Anastasia Rusu, o tânără talentată, elevă la un alt liceu din oraș. Ea a fost pictorul principal, dar au pictat și elevi ai școlii noastre. Prin acel proiect ne-am propus o învățare diferită, autentică, de durată, nu doar cultivarea gustului pentru artă în rândul elevilor”, spune directorul colegiului.

Iată cum au reușit elevii să dea culoare liceului din Roman:

Școala colorată de pe strada Mihai Eminescu

Al doilea proiect prin care s-a dat culoare liceului din Roman a avut loc în timpul festivalului RomanArt Street din luna iunie, aflat în acest an la a doua ediție, un eveniment creat de KULT Hub, prin care se promovează arta stradală.

Astfel, la intrarea în școală, artiștii urbani voluntari au realizat o pictură murală impresionantă. ”Am vrut să oferim surprize colorate și oportunități de învățare diferite elevilor noștri, dar am și încurajat manifestarea creativității unor tineri. Proiectul RomanArt Street a presupus mai multe forme de manifestare artistică. Elevii colegiului s-au bucurat de un concert, de expoziții și am rămas cu pictura de la intrare”, declară directorul școlii.

Pictura murală de la intrarea în școală:

Noi ”surprize colorate”

Proiectele ”colorate” vor continua la colegiul din Roman, spune directorul Ana-Maria Zăloagă: ”Ne propunem să realizăm și alte picturi și desene, în acord cu specializările oferite de liceul nostru. Sperăm ca după vacanța de vară să oferim noi surprize elevilor noștri.”

Sursa foto: prof.Ana-Maria Zăloagă, Dă culoare școlii tale și Kult Hub

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.