Școli colorate. Cum au pictat artiștii urbani fațadele mai multor școli din Capitală și din țară FOTO

0
Foto: lostoptics.ro

Nu-i mult spus școli colorate, atât sunt de vesele fațadele unor școli și licee. Artiștii stradali le-au transformat în adevărate lucrări de artă, iar astfel de picturi întâlnim în școli din Cluj, Deva sau București. 

Prin picturi murale pline de culoare și povești, artiștii au dat viață unor școli, poate, înainte, destul de mohorâte și neprietenoase. Lost Optics a realizat asemenea picturi în incinta mai multor școli din București și din țară.

Ultimul mural al artistului urban poate fi admirat în curtea interioară a Liceului Teoretic ”Alexandru Vlahuță” din Capitală, realizat în cadrul proiectului ”Educație prin artă”. Rezultatul nu poate decât să îi încânte pe elevi și profesori:

Foto: lostoptics.ro

Nu este însă primul proiect pentru Lost Optics. ”Am mai pictat un mural la Școala nr.169 din București, dar și la Școala ”Octavian Goga” din Cluj pentru proiectul „Arta în curtea școlii” și în Deva, la Școala nr. 6”, ne-a declarat artistul.

Cum arată Școala nr. 169 din București:

Școala ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca:

Școala din Deva:

Foto: lostoptics.ro

Arta în curtea Școlii ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca:

Foto: facebook.com/Școala-Gimnazială-Octavian-Goga-Cluj-Napoca

În Capitală, și alte școli și-au schimbat fațadele datorită artiștilor de street-art. În luna decembrie a anului trecut, după două săptămâni de muncă, alte patru unități de învățământ din Sectorul 1, alături de  Liceului Teoretic ”Alexandru Vlahuță”,  au căpătat culoare, fiind ”pictate” în cadrul aceluiași proiect “Educație prin Artă”, organizat de Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1 și Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT).

Mai mulți artiști stradali din țară au pictat pereții exteriori la Colegiul Tehnic Grivița, Colegiul Goethe, Școala Gimnazială nr. 192 și Școala Gimnazială nr. 175, iar școlile s-au schimbat așa:

Foto: facebook.com/AsociatiaEDIT

Foto: facebook.com/SweetDamageCrew

Astfel, de la picturi cu scriitori (Alexandru Vlahuță și Goethe), cărți, până la imagini despre legăturile dintre oameni, elevii din aceste școli se bucură de imagini colorate care le stimulează creativitatea chiar de la intrarea în școală, explică inițiatorii.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.