Mini-biblioteci pe străzile din sat: Locuitorii sunt încurajați să citească și să facă schimb de cărți

0
Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială "Profesor Mihai Dumitriu" Valea Lupului, Iaşi

Sătenii din Valea Lupului au două mini-biblioteci în aer liber. Cutiile galbene și albastre cu cărți au fost confecționate și amplasate în ultimele două săptămâni, iar locuitorii sunt invitați să aducă cărți, să le citească pe cele existente și să le returneze. Directorul școlii din comună, Petronela Petrea, spune că, prin acest proiect, se urmărește încurajarea lecturii și schimbul de carte, dar și conectarea comunității. Școala Gimnazială ”Profesor Mihai Dumitriu”din Valea Lupului, Iași, este deja cunoscută pentru proiectul ”Toată școala citește”.

Ideea mini-bibliotecilor a fost lansată de directorul școlii, Petronela Petrea, și pusă în practică de Alex, un tânăr din sat, care a confecționat cutiile. Deocamdată, în sat există două astfel de mici biblioteci – una în parc și o alta la școală, însă se dorește ca numărul lor să crească. Cărțile au fost donate de oamenii din sat, iar copiii și adulții au acceptat deja provocarea și folosesc biblioteca colorată care funcționează pe principiul ”aduci o carte și împrumuți o alta”.

”Proiectul își dorește să facă accesibilă oricui lectura, să încurajeze donarea cărților, schimbul de carte și să conectecteze comunitatea”, declară directorul școlii din Valea Lupului.





Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.