Grădinița unde o fetiță cu autism a fost mutată în altă sală în timpul unei inspecții, amendată de CNCD

0
Foto: pixabay.com

Grădinița din Capitală unde o educatoare a mutat un copil cu dizabilități în altă sală, în timpul unei inspecții, a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar dascălul a primit avertisment, relatează Mediafax.

”Decizia unei educatoare de a muta un copil cu dizabilități la o altă grupă pe perioada inspecției reprezintă discriminare conform art. 2 și art. din 15 G. 137/2000, republicată. Educatoarea a fost sancționată cu avertisment contravențional, iar grădiniței i s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 1.000 lei. Se recomandă educatoarei ca pe viitor să evite astfel de acțiuni”, se arată în decizia Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, potrivit unui comunicat de presă.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7).

O fetiţă cu tulburări de spectru autist care frecventează Grădiniţa nr. 42 din Capitală a fost închisă, în luna februarie 2019, într-o clasă goală în timp ce în instituţie se afla o inspecţie.

Situaţia s-a aflat după ce mătuşa unei fetiţe a postat pe pagina ei de Facebook întreaga situaţie, explicând faptul că educatoarea i-a recomandat să ţină copilul acasă. De asemenea, a fost postată şi conversaţia dintre educatoare şi mama copilului. Cadrul didactic îi spune părintelui că vor mai fi 2-3 copii, în cazul în care vor fi prezenţi, şi vor sta cu o altă educatoare. Întrebată de ce, profesoara a spus că “avem inspecţie”.

“Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus”, a scris pe Facebook mătuşa fetiţei.

Citește și: O fetiță cu autism, închisă într-o clasă în timpul unei inspecții la o grădiniță din București. ISMB a deschis anchetă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.