Simularea Evaluării Naționale începe luni. Elevii claselor a VII-a participă în premieră. Notele pot fi trecute în catalog

0
Foto: Digi 24

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a susțin săptămâna viitoare Simularea Evaluării Naționale. Elevii de clasa a VII-a participă în premieră la simulare, după o decizie oficială comunicată cu nici o lună înainte de susținerea probelor. Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

În perioada 11 – 13 martie 2019 are loc, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.

Luni va avea loc simularea probei scrise la Limba și literatura română, marți la Matematică, iar miercuri la Limba și literatura maternă.

Ministerul Educației nu a publicat modele de subiecte pentru simularea elevilor de la clasa a VII-a. Elevii au avut mai puțin de o lună la dispoziție să se pregătească, în condițiile în care Ministerul Educației a anunțat oficial decizia pe 19 februarie, iar Ordinul de ministru a apărut în Monitorul Oficial, la sfârșitul lunii februarie. Acesta conține și materia din care se vor da subiectele la Simularea Evaluării.

MATERIA PENTRU SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019:

MODELE DE SUBIECTE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

CALENDARUL SIMULĂRII EVALUĂRII NAȚIONALE:

11 martie – Limba și literatura română
12 martie – Matematică
13 martie – Limba și literatura maternă
22 martie – Comunicarea rezultatelor

Ministerul Educației Naționale precizează, vineri, într-un comunicat de presă, că simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

Cum se va desfășura Simularea

Potrivit MEN, probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și ”sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată”.

”Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, informează Ministerul Educației.

”Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, conchide sursa citată.

Citește și Simulare Evaluarea Națională și BAC 2019. Ordinul privind organizarea simulării, publicat în Monitorul Oficial

AICI puteți consulta Ordinul privind aprobarea organizării simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.