Ministrul Educaţiei, despre simularea Evaluării Naționale la clasa a VII-a: ”Corect ar fi să realizăm această simulare”

0

Noul ministru al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a făcut, joi, la preluarea mandatului, câteva precizări legate de simularea Evaluării Naționale la clasa a VII-a, spunând că este ”corect” ca aceasta să aibă loc pentru că elevii au ”noi programe şi, ca atare, trebuie să ştie la ce anume să se aştepte”.

„Pe 1 noiembrie, au fost publicate deja modele de subiecte pe site-ul CNEE (n.r. – Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare). Corect ar fi să realizăm această simulare pentru că aceşti elevi au noi programe şi, ca atare, trebuie să ştie la ce anume să se aştepte”, a spus Monica Anisie, citată de Agerpres.

Întrebată totodată dacă este de acord ca Evaluarea Națională să aibă loc transdisciplinar, așa cum prevede Legea Educației în prezent, Monica Anisie a spus că nu i se pare corect ca elevii să fie evaluați ”după ceea ce nu s-a realizat până acum.”

”Îmi doresc să realizez prin consultare publică, să iau cea mai bună decizie, pentru că aşa este corect, să se realizeze o evaluare pe competenţe, nu ca până acum, dar pentru aceasta trebuie să se realizeze şi o predare-învăţare în sensul construcţiei competenţelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum”, a arătat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.