Testele grilă nu vor fi introduse la BAC și la Evaluarea Națională. Monica Anisie: ”Nu schimbăm regulile în timpul jocului”

0

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat, joi, la preluarea mandatului, că examenele naționale nu vor fi modificate, nefiind de acord cu introducerea testelor grilă la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională, așa cum s-a discutat în timpul mandatului fostului ministru. 

”Am criticat vehement această măsură cu teste grilă și gândiți-vă test grilă la Limba și literatura română, despre ce vorbim… Nici nu mă gândesc”, a precizat ministrul Educației.

“Rămân modelele de subiecte care au fost publicate. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a mai spus Monica Anisie, citată de HotNews.ro, referitor la modificarea examenelor naționale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său, că ceea ce nu a ”suportat la mulți miniștri este că au schimbat regulile jocului pe parcurs”.

”Ca atare, orice modificare care urmează să fie făcută în ceea ce privește organizarea examenelor trebuie făcută la începutul ciclului, cu o perioadă de timp înainte astfel încât să permită adaptarea fiecărui elev sau student, dacă este cazul, la modificări”, a spus premierul.

Anul școlar trecut, la simulările pentru clasa a XI-a și a VII-a, subiectele la Matematică au conținut și itemi obiectivi. Conducerea MEN intenționa, la acel moment, să introducă teste grilă la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională de anul viitor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.