Peste 60% dintre elevii bucureșteni sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli – sondaj realizat de Prefectura Capitalei

0

Mai mult de jumătate (60,2%) dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns la chestionarul despre stupefiante, inițiat de Prefectura Capitalei, sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, transmis miercuri, 77,2% dintre elevii care au răspuns chestionarului consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

De asemenea, 61% dintre respondenţi consideră că oamenii care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori.

În urmă cu câteva luni, Prefectura Capitalei a iniţiat o dezbatere publică referitoare la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, anunţa realizarea unui amplu sondaj la nivelul Bucureştiului, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

Citește și: Părinții și elevii majori din București, chestionați în legătură cu oportunitatea testării antidrog în şcoli – anunț al prefectului Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.