Ministerul Educației: Borderourile de evaluare, transmise în unitățile de învățământ cel târziu până pe 20 martie – rezultate simulare BAC 2024

0

REZULTATE SIMULARE BAC 2024. Borderourile de notare de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor ajunge în școli cel târziu miercuri, 20 martie, a precizat vineri, Ministerul Educației. ”Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți”, a mai transmis ministerul, care a anunțat și ”demersuri pentru dezvoltarea platformei de evaluare digitalizată”.

”În ceea ce privește modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naționale să fie comunicate anonimizat, prin afișare pe platformă, similar examenelor naționale”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Referitor la rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat 2024, ministerul a precizat că acestea au fost transmise vineri, 15 martie, către inspectoratele școlare și mai departe către unitățile de învățământ, dar fără borderourile de evaluare.

”La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a informat Ministerul Educației.

Ministerul a mai precizat că ”lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise”.

”Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți”, se arată în comunicat.

Ministerul Educației a mai anunțat că statisticile privind gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie.

Citește și: Rezultate simulare BAC 2024. Aproape 40% dintre elevi au luat note sub 5 la Limba și literatura română, iar la Matematică sau Istorie – 36%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.