Cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru BAC 2024 și admiterea la facultate, organizate de Universitatea Politehnica Timișoara

0
Sursa foto: Facebook/ Universitatea Politehnica Timisoara

Universitatea Politehnica Timișoara organizează, în perioada 27 ianuarie – 25 mai, lecții gratuite de matematică pentru Bacalaureat 2024 și admiterea la facultate. Cursurile vor avea loc în zilele de sâmbătă, atât în format fizic, cât și online.

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) vine în sprijinul elevilor de liceu cu o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru susţinerea Bacalaureatului şi a admiterii la facultate, relatează Agerpres. Aceste pregătiri nu presupun niciun fel de angajament al cursanţilor faţă de UPT, arată un comunicat al universităţii, remis, vineri.

Lecţiile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universităţii Politehnica Timişoara, vor avea loc în zilele de sâmbătă, în format hibrid, începând cu ora 10,00, în perioada 27 ianuarie – 25 mai, elevii având posibilitatea să aleagă forma de participare.

Astfel, cei care doresc să participe fizic sunt aşteptaţi în amfiteatru D1, clădirea Electro (UPT), corpul D, bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2, Timişoara. Pentru participarea pe Zoom, înscrierile se fac aici. După completarea formularului, participanţii vor primi linkul de conectare la platforma Zoom. De asemenea, lecţiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Universităţii Politehnica Timişoara.

Temele dezbătute, în acord şi cu programa de Bacalaureat, urmează conţinutul Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din anul 2024 la UPT, publicată la Editura Politehnică, pusă gratuit la dispoziţia celor interesaţi, în format electronic.

Accesarea platformei de comunicare audio-video Zoom se va putea realiza în fiecare sâmbătă, începând cu ora 9,45, iar accesul în amfiteatrul D1 până la ora 9,55.

Programa ediției 2024:

  • Mulțimea numerelor reale. Tipuri de raționament. Șiruri și Progresii. Funcţia de gradul al doilea – 27 ianuarie (Păunescu Marin Doru)
  • Funcția putere. Funcţia exponenţială şi funcţia logaritmică. Sisteme de ecuaţii neliniare. Numere complexe – 3 februarie (Lăzureanu Cristian)
  • Analiză combinatorie. Binomul lui Newton. Probabilități – 17 februarie (Lăzureanu Cristian)
  • Matrice, determinanţi, sisteme liniare – 24 februarie (Lupa Nicolae)
  • Polinoame – 9 martie (Păunescu Marin Doru)
  • Funcţii trigonometrice şi aplicaţii în geometria plană. Vectori în plan. Geometrie analitică – 16 martie (Lăzureanu Cristian)
  • Limite de funcţii. Asimptote – 23 martie (Hedrea Ioan Ciprian)
  • Funcţii continue. Funcţii derivabile – 6 aprilie (Păunescu Marin Doru)
  • Aplicaţii ale derivatelor în studiul variaţiei funcţiilor – 13 aprilie (Lupa Nicolae)
  • Primitive şi integrale definite – 20 aprilie (Păunescu Marin Doru)
  • Proprietățile integralei definite. Aplicații ale integralei definite – 11 mai (Juratoni Adina)
  • Structuri algebrice – 18 mai (Lăzureanu Cristian)
  • Probleme de sinteză. Recapitulare – 25 mai (Păunescu Marin Doru).

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Simularea națională BAC 2024 va avea loc în perioada 4 – 7 martie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba și literatura română se va desfășura pe 4 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pe 5 martie, proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie, iar pe 7 martie este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.