Boovie 2023. Primele premii, acordate la a opta ediție a festivalului de book-trailere, desfășurat la Brașov – echipele câștigătoare VIDEO

0
Sursa foto: Facebook/ Boovie

Câștigătorii premiilor Festivalului de book-trailere Boovie 2023 la secțiunile Boovie Kids, Boovie Junior și Boovie (elevi de liceu) au fost anunțați, miercuri, în cadrul festivității de premiere, desfășurate în Piața Sfatului din Brașov. Marele Premiu/Trofeul Boovie, precum și premiile pentru interpretare, imagine, montaj, coloană sonoră originală, regie, costume/scenografie și alte premii speciale vor fi acordate în cadrul Galei Boovie, care va avea loc joi seară. Festivalul, aflat la a opta ediție, se desfășoară în perioada 25-28 iulie, la Brașov.

La festivitatea de premiere de miercuri au fost acordate premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare dintre cele cinci subsecțiuni din cadrul secțiunilor Boovie Kids  (elevi de gimnaziu – clasele a V-a și a VI-a), Boovie Junior (elevi de gimnaziu – clasele a VII-a și a VIII-a/ a IX-a, pentru țările în care clasa a IX-a este aferentă gimnaziului, de exemplu Republica Moldova) și Boovie (elevi de liceu).

Câștigători categoria Boovie Kids:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boovie Festival (@booviefestival)

Câștigători categoria Boovie Junior:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boovie Festival (@booviefestival)

Câștigători categoria Boovie Liceu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boovie Festival (@booviefestival)

  • Toate trailerele de la Boovie 2023 pot fi vizionate pe canalul de Youtube al festivalului.

Echipele premiate pentru cărţile după care au realizat trailere, anunțate în cadrul festivității:

Pe lângă premiile de la fiecare secțiune, la festivalul Boovie se mai acordă: Marele Premiu al Juriului pentru Interpretare Feminină/Masculină, Marele Premiu al Juriului pentru Scenariu, Marele Premiu al Juriului pentru Imagine, Marele Premiu al Juriului pentru Montaj, Marele Premiu al Juriului pentru Coloană sonoră original, Marele Premiu al Juriului pentru Regie, Marele Premiu al Juriului pentru Costume/Scenografie și Marele Premiu / Trofeul BOOVIE.

Câștigătorii acestor premii vor fi anunțați în cadrul Galei Boovie, care se va desfășura joi seară, începând cu ora 21.00, conform programului anunțat pe pagina de Facebook a festivalului.

De asemenea, în urma votului publicului, se va acorda Premiul de popularitate (trailerele vor fi urcate de către organizatori pe canalul YouTube al festivalului, cu link din Facebook).

Aproape 2.200 de elevi și profesori sunt prezenți la festivalul de la Brașov, unde, pe parcursul celor 4 zile, sunt programate peste 50 de evenimente – proiecții de film, concerte și workshop-uri.

Sursa foto: Facebook/ Boovie

Tema din acest an a festivalului este ”The book of new beginnings”. Dintre cele 555 de echipe care s-au înscris în perioada februarie-martie, 494 au finalizat book-trailerele şi, după o primă selecţie, au rămas în concurs 385 de echipe.

Boovie, festivalul-concurs în care elevii transformă cărțile în trailere, cuprinde cinci secțiuni standard și o secțiune în afara concursului:

  • BOOVIE Kids – pentru elevi de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a). Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE Junior – pentru elevi de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a/ a IX-a, pentru țările în care clasa a IX-a este aferentă gimnaziului, de ex. Republica Moldova). Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE – pentru elevi de liceu. Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una
    pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE+ – secțiune din domenii diferite, non-literare/non-epice sau conexe cu
    disciplinele studiate la școală, pentru elevi de gimnaziu și de liceu. La această secțiune sunt acceptate producțiile sub formă de animație și scenariile proprii; cuprinde o singură carte.
  • ExtRO BOOVIE – secțiune destinată elevilor români din diaspora și elevilor străini; aceștia vor alege o carte din concurs, în conformitate cu ciclul de învățământ căruia îi aparțin;
  • TRAILERUL DE BUZUNAR – secțiune în afara concursului, la care se pot înscrie, cu respectarea acelorași condiții, echipele care nu s-au încadrat în perioada oficială de înscriere sau cele care nu respectă numărul minim de membri, ori alte articole din Regulament.

Boovie este un festival-concurs inițiat de Carmen Ion, profesoară de limba și literatura română, cu scopul de a-i motiva pe elevi să citească. Festivalul se află anul acesta la a opta ediţie și se desfășoară la Brașov. Până acum, festivalul a avut loc la Focșani.

Sursa foto: Facebook/ Boovie

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.