Definitivat 2023. Subiectele și baremele de corectare la proba scrisă a examenului au fost publicate

0
Foto: pixabay.com

DEFINITIVAT 2023. Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2023, a avut loc miercuri, 19 iulie. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele și baremele de evaluare, publicate pe subiecte.edu.ro.

Potrivit Ministerului Educației, dintre cei 8.485 de candidați cu drept de participare, au fost prezenți la proba scrisă 8.008 candidați. Conform metodologiei de concurs, care oferă această posibilitate, 330 de candidați au decis să se retragă din motive personale.

Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați. 477 de candidați nu s-au prezentat. În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 7.674 de lucrări.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie, în centrele de examen și pe pagina dedicată examenului – definitivat.edu.ro. Contestațiile pot fi înregistrate la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie (până la ora 20:00) și 26 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 1 august.

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Prin accederea la definitivarea în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Citește și: Peste 8.400 de candidați vor susține proba scrisă la Definitivat 2023. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Primele rezultate, pe 25 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.