Absolvenții clasei a VIII-a vor susține săptămâna viitoare Evaluarea Națională 2023. Modele de subiecte la Română și Matematică

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023, clasa a VIII-a. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține săptămâna viitoare Evaluarea Națională. Luni, 19 iunie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română, pe 21 iunie este programată proba la Matematică, iar pe 22 iunie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă.

Conform calendarului examenului, rezultatele obținute de candidați vor fi afișate pe 28 iunie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie. Înscrierile la examenul de Evaluare Națională 2023 au fost prelungite până vineri, 16 iunie.

 Calendar Evaluarea Națională 2023 – clasa a VIII-a

  • Până la data de 16 iunie: Înscrierea + Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16:00 – 19:00)  + 29 iunie 2023 (orele 8:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Probele scrise ale examenului încep la ora 9.00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Accesul elevilor în unitățile de învățământ/ centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore).

Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului în anul școlar 2022 – 2023, candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise. La părăsirea sălii de examen, candidații nu primesc subiectele.

Interdicții la examenul de Evaluare Națională

  • Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen
    ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte asemenea obiecte, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învățământ-centru de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.
  • Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
  • Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită
    materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Încălcarea regulilor de mai sus va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise etc.
  • Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Subiecte și modele de subiecte pentru Evaluarea Națională, clasa a VIII-a

Subiecte și bareme Simulare Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulări județene: Subiecte și bareme Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Giurgiu (februarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Galați (februarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Bacău (februarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Cluj (februarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Vrancea (februarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Ilfov (ianuarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Brăila (ianuarie 2023)

Simulare Evaluarea Națională 2023, județul Botoșani (ianuarie 2023)

Simulare județeană Evaluarea Națională 2023, județul Dâmbovița (ianuarie 2023)

Simulare Evaluarea Națională 2023, județul Iași (ianuarie 2023)

Simulare Evaluarea Națională 2023, județul Hunedoara (ianuarie 2023)

Simulare Evaluarea Națională 2023, județul Maramureș (noiembrie 2022)

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Subiecte și bareme Simulare Evaluarea Națională 2022

Subiecte și bareme Evaluarea Națională 2022

Teste de antrenament Evaluarea Națională 2022

Media obținută de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională va reprezenta media de admitere la liceu pentru anul școlar 2023-2024.

”Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024. Repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 19 iulie 2023.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.