Rezultatele la proba scrisă a concursului pentru directorii de școli, sesiunea a doua. Rata de promovare: 71,67% – Ministerul Educației

0
Foto: pexels.com

La proba scrisă a concursului pentru directorii de școli, sesiunea ianuarie-aprilie 2022, au participat 2.850 de candidați, informează Ministerul Educației. Dintre aceștia, 2.039 de candidați (71,67%) au fost declarați admiși. Potrivit ministerului, în sesiunea septembrie-decembrie 2021 a concursului, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcții vacante.

Vineri, 18 februarie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Conform Ministerului Educației, în actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate și au permis participarea candidaților la proba scrisă. Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate.

Rezultatele obținute de cei 2.845 de candidați prezenți și evaluați:

  • 2.039 de candidați admiși (71,67%)
  • 806 candidați respinși (28,33%).

Situația centralizată, pe județe, se prezintă astfel:

Rezultatele au fost afișate în cursul zilei de vineri la sediile și pe site-urile inspectoratelor
școlare. După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la
metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face
parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de
învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management.

Citește și: Concursul pentru directorii de școli, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Proba scrisă: subiectele și șablonul de evaluare UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here