Concursul pentru directorii de școli, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Proba scrisă: subiectele și șablonul de evaluare UPDATE

0
Foto: pixabay.com

Vineri, 18 februarie, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat – sesiunea ianuarie-aprilie 2022. În București, 307 candidaţi s-au înscris pentru a susține această probă, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

UPDATE  Subiectele și șablonul de evaluare la proba scrisă a concursului pentru directorii de școli 2022 (18 februarie) au fost publicate pe subiecte.edu.ro.


Accesul candidaților în centrele speciale unde se organizează proba scrisă a concursului pentru directorii de școli se va face în intervalul orar 8.00-8.45. Proba scrisă va începe la ora 10.00 și durează maximum 120 de minute. Evaluarea se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în prezența candidatului.

Contestaţiile vor putea fi depuse în format electronic sau fizic la sediile inspectoratelor în zilele de 18 şi 19 februarie şi se vor soluţiona în zilele de 21 şi 22 februarie. Afişarea rezultatelor finale după rezolvarea contestaţiilor se va face pe 22 februarie.

În Capitală, proba scrisă se va desfăşura în două centre speciale, organizate la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”. „În Municipiul București sunt înscriși la proba scrisă 307 candidați. (…) Rezultatele vor fi afişate până la finalul zilei de vineri, pe site-ul ISMB şi la sediul ISMB”, precizează ISMB într-un comunicat.

Potrivit inspectoratului, la toate activităţile din cadrul probei scrise participă, în calitate de observatori, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor, reprezentanţi ai cultelor şi ai agenţilor economici parteneri.

Conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educației, proba de interviu va fi susținută în perioada 16-25 martie (participă candidații care au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă), iar contestaţiile la această probă vor fi depuse între 17 şi 29 martie. Pe 29 martie se vor afişa rezultatele finale ale concursului.

Pe 31 martie se vor valida rezultatele finale, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire care vor intra în vigoare la 18 aprilie.

Candidaţii care nu vor putea susţine proba scrisă pe 18 februarie pentru că sunt în izolare sau carantină o vor da pe 4 martie şi în aceeaşi zi vor afla rezultatele. Contestaţiile se vor depune în zilele de 4 şi 5 martie şi tot atunci vor fi afişate rezultatele după contestaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.