Ministerul Educației și ISMB recomandă ore online pentru elevii care nu pot ajunge la școală din cauza grevei angajaților STB

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) recomandă conducerilor şcolilor din Capitală să motiveze absenţele elevilor care nu au putut veni la cursuri joi şi vineri, din cauza grevei angajaților Societății de Transport București. Totodată, cele două instituții recomandă organizarea orelor în sistem online pentru elevii care nu vor putea ajunge la școală, în cazul prelungirii grevei de la STB.

În plus, Ministerul Educaţiei şi ISMB cer Primăriei Generale să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cu transportul în comun, astfel încât copiii să ajungă la cursuri.

”Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Ministerul Educației.

Luni a fost a cincea zi de grevă la STB. La ora 13.00, un număr de 190 de vehicule erau pe traseu dintr-un total programat de 762, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al STB, Adrian Criţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.