Profesorii și personalul administrativ din școli, invitați să participe la conferința ”Educație pentru Starea de Bine”. Evenimentul se va desfășura online

0

Fundația Transylvania College, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în data de 6 noiembrie 2021, conferința ”Educație pentru Starea de Bine”. Evenimentul se adresează cadrelor didactice, consilierilor școlari, directorilor de școli și personalului administrativ din învățământul preuniversitar și se va desfășura online. Participarea la conferință este gratuită.

Conferința ”Educație pentru Starea de Bine” face parte din proiectul ”Profesori Fericiți pentru România”. Pentru acest eveniment, ”Fundația Transylvania College a mobilizat o echipă de profesioniști în educație, care vor promova beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei și vor oferi participanților soluții concrete, adaptabile și ușor de implementat, pentru a facilita prioritizarea stării de bine”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

“Secolul XXI a adus noi provocări atât în viața de zi cu zi, cât și în educație. Nivelul de stres a crescut semnificativ, iar schimbarea devine o necesitate. Conform ultimelor studii internaționale, profesorii, alături de medici și asistente, fac parte din categoria cu cel mai ridicat nivel de stres raportat la locul de muncă. Pandemia a adăugat o presiune semnificativă pe un sistem deja greu încercat. Considerăm acest aspect al sănătății emoționale și comportamentale ca fiind unul urgent și extrem de important pentru educația din România”, spune Simona Baciu, fondatoarea Fundației Transylvania College și a programului Profesori Fericiți pentru România.

Conferința se va desfășura online și va aduce împreună experți în educație, profesori, consilieri școlari, directori de școli pentru un schimb de experiență și crearea de soluții concrete pentru situațiile particulare. “Pentru prima dată, invităm să ni se alăture și personalul administrativ din școli pentru a crea o comunitate autentică de suport în jurul elevilor. Totodată, beneficiarii indirecți ai acestei inițiative sunt elevii, în jurul cărora dorim să realizăm un mediu sănătos și sigur de dezvoltare academică și personală”, precizează Simona Baciu.

Evenimentul este creat sub conceptul A.R.A.T., un model construit de către Simona Baciu și Susan Shapiro în cartea „Profesorul din tine”. ”Acesta facilitează construcția fundației unei culturi prospere în școală, care începe cu mentalitatea deschisă și flexibilă a profesorului dornic să învețe să-și recapete și să-și păstreze starea de bine. În consecință, profesorii vor avea capacitatea de a-și susțină elevii prin tehnici proactive, atât pentru succesul școlar, cât și pentru sănătatea lor emoțională și comportamentală”, se menționează în comunicat.

Participanții vor asista la discursuri susținute de experți în educație, coaching, psihologie și dezvoltare personală, precum și la un panel de discuții la care vor participa reprezentanți ai mediului academic, ai instituțiilor administrative județene, cât și din mediul privat.

De asemenea, evenimentul va avea și o componentă practică, extrem de importantă. Participanții vor fi invitați la reflecții informale de grup și ateliere tematice, în cadrul cărora vor fi încurajați să își clarifice nevoile particulare și să își stabilească obiective specifice, pentru a-și crea un model de plan individual de strategie a implementării stării de bine în activitatea lor profesională.

Totodată, în cadrul conferinței, vor fi prezentate în premieră rezultatele primului studiu științific realizat în România privind starea de sănătate mintală a profesorilor din mediul preuniversitar. Studiul s-a desfășurat în perioada martie – mai 2021, la inițiativa programului Profesori Fericiți pentru România – un demers susținut de Fundația Transylvania College din Cluj-Napoca, împreună cu dr. Gilda Scarfe – profesor, avocat, practicant al psihologiei pozitive și fondatoarea proiectului de consultanță educațională inovatoare la nivel global Positive Ed, în parteneriat cu Merito, SuperTeach, Romanian Business Leaders și Clusterul de Educație C-EDU.

Studiul a vizat investigarea și evaluarea nivelului actual al stării de bine a profesorilor la nivel național, folosind instrumentul The Well-Being Assessment, care a fost creat în urma colaborării dintre membrii echipei “Human Flourishing Center” a Universității Harvard și cei ai programului “100 Million Healthier Lives” din S.U.A.

Participarea la conferința ”Educație pentru Starea de Bine” este gratuită pentru un număr nelimitat de participanți. “Peste 3.000 de profesori din toată țara au răspuns deja invitației noastre. Înscrierile se încheie în data de 5 noiembrie, așadar vă așteptăm cu drag alături de noi, să subliniem împreună importanța sănătății emoționale în școlile din România!”, este îndemnul organizatorilor.

Evenimentul face parte din proiectul ”Profesori Fericiți pentru România”, centru de training și resurse, dedicat profesorilor din întreaga țară și este realizat cu sprijinul Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj, Clusterul de Educație C-EDU și Fondation Botnar.

Programul conferinței ”Educație pentru Starea de Bine”:

  • 9:15 – 9:30 – Bun venit
  • 9:30 – 9:35 – Bun venit – moderator Introducere Speakeri
  • 9:35 – 9:50 – „Starea de bine în școală; un vis care începe să prindă aripi” – Speech Simona Baciu
  • 9:50 – 10:30 – ,,Cum putem susține starea de bine a profesorilor” – Panel dezbatere
  • 10:30 – 10:50 – Atenția înspre tine – Speech Hedi Hoka
  • 10:50 – 11:10 – Recunoașterea gândurilor și a emoțiilor – Speech Paul Olteanu
  • 11:10 – 11:30 – Acțiuni conștiente – Speech Lilia Dicu
  • 11:30 – 11:50 – Transformare – Speech Oana Moșoiu
  • 11:50 – 12:10 – Prezentare surpriză – Speech Bogdan Rădulescu
  • 12:10 – 12:30 – Concluzii – Speech Simona Baciu
  • 13:00 – 14:00 – 4 ateliere tematice simultane*

Pentru mai multe detalii, accesați pagina evenimentului și pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România.

Citește și: Simona Baciu, fondator Transylvania College: „Profesorii sunt dispuși la schimbare. Sfatul meu este ca, atunci când planifică ora, să planifice și starea de bine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.