Școala Remedială de Vară: Cursuri gratuite la Română și Matematică pentru elevii din clasele V-VIII, desfășurate online în perioada iulie-august

2
Foto: unsplash.com/Annie Spratt

Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) anunță lansarea programului „Școala Remedială de Vară”, în care elevii din clasele V-VIII vor beneficia de cursuri gratuite la Limba Română și Matematică pentru recuperarea materiei pierdute în acest an școlar. Orele remediale se vor desfășura online și se vor încheia la finalul lunii august. Elevii se pot înscrie în program până în data de 31 iulie 2021, iar profesorii până pe 12 iulie.

Programul „Școala Remedială de Vară”, disponibil gratuit pe aer.school, vine în sprijinul elevilor care au nevoie de educație remedială la limba română și matematică, fie că provin din mediul urban, din mediul rural sau din zonele defavorizate, se arată într-un comunicat de presă al inițiatorilor. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi 40 de burse pentru anul școlar 2021-2022, a câte 500 de lei lunar, timp de 5 luni, finanțate integral de Asociația Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educație”.

  • Alianța pentru Educație Remedială este o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar, care doresc să pună umărul la îmbunătățirea nivelului educațional al copiilor din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio ®, Kinderpedia, Magic School și Livresq, precizează inițiatorii.

”Alianța pentru Educație Remedială creează un precedent de excepție pentru sistemul nostru de educație. Această inițiativă va veni în sprijinul a două mii de elevi de gimnaziu care vor beneficia gratuit de cursuri prin care să poată recupera materia pierdută în acest an școlar. În plus, va constitui un reper și un model pentru viitoarele politici publice privind diminuarea inechității din școlile noastre, punând la dispoziția celor cu putere de decizie experiență și strategii validate concret prin implicarea unui număr semnificativ de copii și profesori. Așa că, în finalul rândurilor de față, formula de încheiere nu va fi «vacanță plăcută», ci «hai, la treabă»”, declară Marcel Bartic, coordonator educațional al Școlii AER.

Elevii se pot înscrie în program până în data de 31 iulie, iar profesorii până în data de 12 iulie.

Prima etapă a Școlii de Vară, după înscriere, constă în testarea sumativă pentru evaluarea nivelului de cunoștințe. Aceasta va fi realizată pe platforma www.brio.ro, iar pe baza rezultatelor obținute se vor forma mai multe grupe de elevi, în funcție de clasă și nivel.

Toți elevii vor urma orele remediale online, pe web sau în aplicația mobilă, prin intermediul Kinderpedia, iar profesorii vor fi atent selectați de către MagicSchool.

Profesorii de matematică și de limba română care au reușit să se adapteze la exigențele învățământului online și au demonstrat că stăpânesc foarte bine tehnicile acestuia de învățare și evaluare sunt invitați să se înscrie pe pagina web a proiectului și, în urma unui proces de selecție, vor fi invitați să facă parte din echipa de profesori care va susține orele de educație remedială planificate pentru această vară.

Vor fi remunerați pentru activitatea lor, vor fi pregătiți pentru a putea lucra cu instrumentele de educație digitală puse la dispoziție de companiile care s-au alăturat proiectului și vor beneficia de suport și consultanță pe toată perioada programului”, se mai arată în comunicat.

„Ne-am implicat cu tot sufletul în proiectul A.E.R. deoarece credem cu tărie că orice copil care își dorește să progreseze trebuie să aibă această șansă. Pe Kinderpedia, oferim fiecărui profesor și elevilor săi un instrument digital complet pentru activitatea de la clasă, un mediu de lucru prietenos și intuitiv, accesibil deopotrivă de pe web cât și din aplicațiile mobile native”, spune Daniel Rogoz, Co-fondator și CEO Kinderpedia.

  • Potrivit informațiilor de pe aer.school, orele de pregătire încep în data de 12 iulie și vor fi realizate după un orar stabilit pentru fiecare clasă în parte, pentru care se vor realiza grupe de elevi, în funcție de nivel. Elevii se pot înscrie și după această dată, însă trebuie să recupereze orele deja începute. Informații despre sesiunile de testare vor fi comunicate după realizarea înscrierii.

Calendarul școlii remediale de vară va cuprinde două sesiuni de câte două ore pe săptămână, sub îndrumarea unor profesori dedicați. Orele remediale se vor desfășura online, sincron, pe platforma Kinderpedia.

Se vor realiza lecții video, elevii vor primi teme, note și calificative, vor putea comunica prin mesagerie direct cu profesorii și vor avea acces zilnic la statistici de utilizare. Lecțiile asincrone vor fi concepute de către profesori pe platforma Livresq și elevii le vor lansa direct din Kinderpedia.

„Există carențe importante la nivel național în ceea ce privește nivelul de pregătire al elevilor și este nevoie să ne implicăm acum, în număr cât mai mare, pentru a salva viitorul acestor generații de copii. A.E.R. reprezintă, cu siguranță, un sprijin real pentru educația din țara noastră. Credem că prin efortul comun depus pentru «Școala Remedială de Vară» vom reuși să oferim o binemeritată gură de oxigen învățământului din România“, precizează Cosmin Malureanu, CEO Ascendia, LIVRESQ.

„Așa cum am spus mereu, vom pune umărul la orice inițiativă care va veni în sprijinul copiilor. Pentru că orice punct câștigat în plus pentru un copil înseamnă pentru el o șansă în plus. Și educația ar trebui să fie despre asta, despre a-i oferi fiecărui copil toate șansele posibile” – Gabi Bartic, COO Brio.

Cursurile Școlii de Vară se vor încheia la finalul lunii august, când elevii vor trece printr-o nouă etapă de testare pe www.brio.ro, pentru a evalua progresul realizat. Tot atunci vor fi desemnați și cei 40 de bursieri cu cel mai semnificativ progres.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here