Ministrul Educației, noi precizări despre condițiile în care se poate renunța la purtarea măștii de protecție în curtea școlii

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie în curtea şcolii rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, condiția fiind asigurarea unui program decalat astfel încât să fie evitate aglomerările.

”Se poate renunța, conform Hotărârii de Guvern, la obligativitatea purtării măștii de protecție în curtea școlii, cu condiția evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educației a făcut-o către toate școlile de a păstra programul decalat, inclusiv decalarea pauzelor.

La nivelul municipiului București, s-a luat acea decizie de purtare a măștii într-un perimetru de 50 de metri față de școală, dar nu în curtea școlii. Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinți atunci când își aduc sau atunci când își iau copiii de la școală.

În curtea școlii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei școli care poate asigura programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu. Dacă poate asigura, se renunță la obligativitatea purtării măștii în curtea școlii. Dacă școala nu poate asigura program decalat în așa fel încât să evite aglomerările, vor purta în acea școală masca de protecție”, a spus ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.