Prefectul Capitalei, despre decizia privind revenirea tuturor elevilor în clase: ”Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri cel mai devreme”

0

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca marţi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru măsuri privind şcolile, dacă incidenţa COVID-19 va rămâne pe un trend descendent, relatează Agerpres.

Dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine şedinţă CMBSU, în condiţiile în care azi va fi modificat ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri cel mai devreme”, a spus Alin Stoica, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, în prezent, 157.143 de copii fac cursuri cu prezenţă fizică, iar 115.575 online, dintre care, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua online, respectiv 2.922 de elevi, iar din raţiuni medicale 7.794 de copii au solicitat menţinerea cursurilor online.

Alin Stoica a menţionat că 43 de elevi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 şi că orele cu prezenţă fizică au fost suspendate în 31 de clase. De asemenea, el a precizat că 20 de persoane ce fac parte din personalul în învăţământ au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că „vede posibil” ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB şi DSP”, a transmis, luni, ministrul.

În Bucureşti, rata de infectare este luni de 0,94 de cazuri la mia de locuitori, în scădere faţa de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 1,06 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Rata de infectare a scăzut sub 1 la mie în București. Ministrul Educației: ”Cel mai devreme, toți elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.