Premierul, întrebat despre revenirea tuturor elevilor la școală: Să avem tot personalul din sistemul de învățământ vaccinat și apoi putem să discutăm

0

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca toți elevii să poată reveni fizic la școală, după ce cu o zi în urmă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre posibilitatea de a solicita, la jumătatea lunii mai, desfășurarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate clasele.

”Nu am discutat cu domnul ministru care sunt condițiile – acolo e discuția între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației – dar eu cred ca e important să avem tot personalul din sistemul de învățământ vaccinat ca să reducem riscul de răspândire a virusului și apoi putem să discutăm”, a spus Florin Cîțu.

”La jumătatea lunii mai, în următoarele două săptămâni, îmi place să cred că vom fi îndreptățiți să solicităm din partea Ministerului Educației o analiză în care să se ia în calcul atât trendul descendent, din fericire, al ratei de infectare, cât și progresul campaniei de vaccinare, analiză pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții nici măcar la nivelul celor două scenarii, mai mult sau mai puțin de 1 la mie. Este o speranță, cei îndreptățiți să se pronunțe se vor pronunța la momentul respectiv”, declara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți, la un post de televiziune.

Citește și: Școala fără scenarii. Sorin Cîmpeanu speră să poată solicita, la jumătatea lunii mai, revenirea la școală a tuturor elevilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.