Federația ”Spiru Haret” cere demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de director în școli

0
Foto: www.botosaniexpress.ro

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ îi solicită ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să demareze procesul de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământul preuniversitar. Potrivit sindicaliștilor, concursul pentru ocuparea funcțiilor de director este ”singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a învățământului”.

„Pentru a elimina orice suspiciune privind numirea prin detașare a directorilor, consider că este obligatoriu ca Ministerul Educației să demareze procedurile pentru organizarea concursurilor pentru funcțiile de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar”, spune Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET “.

Liderul Federației precizează că zilele acestea expiră mandatele directorilor și directorilor adjuncți numiți în urma concursurilor, iar inspectoratele trebuie să emită noi decizii pentru ca sistemul să poată funcționa în continuare.

”Altfel, începând cu 9 ianuarie, riscăm să intrăm într-un blocaj, deoarece actualilor directori le expiră dreptul de semnătură în Trezorerie. Considerăm că cea mai bună soluție este prelungirea mandatelor actualilor directori și organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor. Bineînţeles, acolo unde se impune pe baza unor argumente justificate, pot fi operate schimbări. Însă, ținând cont de situația actuală, regula ar fi continuitatea“, declară Marius Nistor.

”Menționăm că în această perioadă expiră mandatele directorilor numiți în urma concursurilor, iar, dacă inspectoratele școlare nu emit decizii de menținere a actualilor directori sau de numire al altor persoane acolo unde este necesar, există riscul de a se intra într-un blocaj financiar”, se mai arată într-un comunicat al Federației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here