Elevii din Capitală trebuie să își schimbe parolele de la platformele de învățare online, după ce ”persoane neautorizate” au accesat conturile ilegal

0
Foto: pixabay.com

Elevii și profesorii din Capitală trebuie să își schimbe parolele platformelor pe care fac ore online, după ce acestea au fost accesate de persoane neautorizate. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Roxana Cercel, a explicat pentru HotNews.ro că elevii au dat datele altor copii, care au intrat și au perturbat orele.

Conform sursei citate, Poliția și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au transmis școlilor o recomandare scrisă în acest sens.

Inspectoratul Școlar împreună cu Poliția au făcut o recomandare, printr-o adresă scrisă către școli, pentru siguranța copiilor să-și schimbe parolele de la platformele de învățare online și le-a specificat că datele de conectare sunt netransmisibile, astfel încât să nu poată fi accesate de persoane neautorizate.

Nu au fost atacate de hackeri, copiii și-au dat datele de conectare de la unii la alții și aceștia au intrat și au perturbat orele. Copiii nu erau din clasa respectivă”, a declarat Roxana Cercel pentru HotNews.ro.

Documentul trimis de ISMB unităților de învățământ (sursa: Edupedu.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here