MEC anunță o platformă online care pune la dispoziția profesorilor din mediile defavorizate un formular pentru ”exprimarea nevoilor materiale”

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației a lansat, alături de o organizație neguvernamentală, o inițiativă prin care își propune să ajute elevii și profesorii din comunităţile defavorizate să aibă acces la tehnologie pentru desfășurarea cursurilor online. Potrivit MEC, profesorii vor putea completa pe platforma narada.online un formular cu ”nevoile materiale” pe care aceștia și elevii lor le au în derularea procesului de învățare la distanță. ”Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt”, precizează ministerul.

Ministerul Educației și Cercetării anunță, într-un comunicat de presă, că a lansat, alături de organizația neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România, inițiativa „Reacție pentru educație”, ”o modalitate prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la profesorii și elevii din comunitățile dezavantajate”.

”Platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl desfășoară acum pentru continuarea educației la distanță. Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt.

Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunități defavorizate, în ceea ce privește educația în medii digitale și pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp”, precizează Ministerul Educației.

Conform sursei citate, pe platforma narada.online vor fi disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanță. Acest spațiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicațiile, platformele și software-urile educaționale disponibile gratuit.

MEC mai precizează că, începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale susținute de oameni de afaceri, personalități din showbiz, profesori și traineri. Totodată vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenți și profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm.

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa «Reacție pentru educație» vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele științei și tehnologiei, canalele de comunicare, până la comunitatea de voluntari și companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce caută acum soluții de a rămâne aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Citește și: Ministrul Educației: În acest moment, mă preocupă mai mult ca oricând ca școala de la sat să devină asemenea celei de la oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here