MEC anunță eliminarea taxelor de recunoaştere a diplomelor pentru cetăţenii din Spaţiul Economic European și Confederația Elvețiană

0

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a emis, vineri, un ordin privind eliminarea taxelor de recunoaştere/echivalare a studiilor preuniversitare şi universitare pentru cetăţenii Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării, accesul pe piaţa muncii se va face „fără alte costuri” pentru această categorie.

MEC precizează că taxa pentru recunoaşterea/echivalarea studiilor preuniversitare şi universitare se va păstra numai pentru cetăţenii din afara Spaţiului Economic European/Confederaţiei Elveţiene.

„An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universități din străinătate. Mulți dintre ei au ales să revină în țară. Ca ministru al Educației și Cercetării am decis să respect efortul depus și să îi încurajez pe românii care au studiat în spațiul european să se angajeze și să își continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaștere a diplomelor de studii. Ceea ce au învățat merită recunoscut și apreciat. Ne bazăm și pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, a unei Românii Educate”, a declarat Monica Anisie.

Conform MEC, Ordinul de ministru a intrat în vigoare la data semnării lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.