Teodorovici vrea ca absolvenții Programului de Internship al Guvernului să fie angajați automat

0
Foto: gov.ro

Guvernul a lansat, miercuri, ediția a șasea a Programului de Internship. Prezent la eveniment, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că ar trebui modificată legislația, astfel încât tinerii care au absolvit Programul de Internship să poată fi angajați automat în administrația publică, fără a mai da un concurs pentru ocuparea unui loc, scrie Mediafax.

Foto: gov.ro

”Veți da piept cu un mediu în care cei care lucrează în această zonă sunt înjurați zi de zi. Într-un loc foarte important de altfel, unde oamenii de calitate pot să facă lucruri de calitate, dar per total noi cei din administrația publică centrală suntem în aceeași zonă hulită de țară, dar și locul de unde se pot schimba lucrurile pentru țară.

Opinia dumneavoastră este importantă după internship. Ar trebui schimbat ceva și în cadrul legislativ actual, ca după aceste două luni de internship să se poată încadra respectivul tânăr automat în administrația publică, pe postul de debutant desigur, dar fără alte concursuri, pentru a stimula transferul de tinerețe, de suflul nou, mai repede către administrație. Sper ca după aceste două luni de zile o mare parte dintre voi să decideți să rămâneți în administrația publică. Vom vedea care ar putea fi cadrul legal pentru a face acest lucru”, le-a spus Eugen Teodorovici, tinerilor înscriși în Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019.

Ministrul de Finanțe a subliniat că niciun absolvent al programului de internship al Guvernului nu a vrut să rămână la Finanțe.

”Din păcate am întrebat câți dintre colegii de la internship au rămas la Finanțe la încheierea stagiului. Niciunul. Ori buna experiență sau informațiile obținute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, nu știu. Dar ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a adăugat Teodorovici.

Despre funcția sa, Eugen Teodorovici a afirmat că e mândru că lucrează la Ministerul Finanțelor: ”Sunt un funcționar public exact cum mi-aș dori să văd foarte mulți în această țară. Tot timpul am crezut că să lucrezi într-o structură de stat este o mândrie pentru oricine, oriunde ar lucra. Ai șansă să poți contribui sau să iei decizii mai târziu care să ajute țara și pe cei din jurul tău. Sper ca și voi să aveți dorința de a face bine acestei țări, fie că lucrați în privat sau la stat”, a mai spus ministrul, la lansarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2019.

La rândul său, pemierul Viorica Dăncilă a afirmat că pentru stagiul de practică din acest an s-au înscris studenți sau absolvenți de studenți ai universităților de prestigiu din mai multe țări europene.

”Astăzi (miercuri-nr.) am avut plăcerea de a găzdui la Palatul Victoria ceremonia de deschidere a celei de-a șasea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Succesul acestui program este confirmat de numărul mare al tinerilor care au aplicat și în acest an, precum și de faptul că cei interesați să se familiarizeze cu administrația publică centrală sunt studenți sau absolvenți ai universităților de prestigiu din mai multe țări europene. Pentru a-i sprijini și motiva pe studenți am îmbunătățit legea internshipului și am mărit indemnizația lunară oferită fiecărui intern. Aceasta a fost majorată la 2080 de lei vrut. În plus, de anul acesta perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. Am convingerea că profesioniștii din toate instituțiile partenere îi vor îndruma pe tineri în următoarele două luni. La finalul acestui stagiu de pregătire ne dorim să avem cât mai mulți tineri dornici care să urmeze o carieră în administrația publică centrală”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.